Het Rhedens DierenProfielroutes
`

Profielroutes
Vanaf de brugklas krijgen alle leerlingen, van basis tot en met vwo, les in onderstaande profielroutes:

Maatschappij en Ondernemen
Bij Maatschappij en Ondernemen houden we ons bezig met de economie van de toekomst, met vragen als: hoe kun je verstandig ondernemen, rekening houden met de wereld om je heen en zo een gezonde onderneming ondersteunen of opzetten? 

Verdiep je in de wereld van sociale ondernemingen, duurzaamheid en ethisch leiderschap. Ontwikkel de vaardigheden die nodig zijn om niet alleen succesvol te zijn in het bedrijfsleven, maar ook om een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij.

Gezondheid en Technologie
De wereld verandert, en dat merk je als je bezig gaat met Gezondheid en Technologie. Nieuwe technologie en digitale oplossingen zullen de geneeskunde beïnvloeden. De wereld vraagt van ons duurzame oplossingen en de techniek kan daarbij goed van dienst zijn. Ben jij gefascineerd door de kracht van technologie en de gezondheidszorg? Dit soort vraagstukken onderzoeken we bij deze profielroute. Ontdek hoe jij kunt bijdragen aan het verbeteren van levens door de perfecte mix van gezondheid en innovatie! 

Duik in de fascinerende wereld van biotechnologie, gezondheidsinformatietechnologie en meer. Ontwikkel de vaardigheden die nodig zijn om bij te dragen aan de gezondheidszorg van de toekomst en maak een impact op het gebied van medische innovatie.

Technologie en Duurzaamheid
In de profielroute Technologie en Duurzaamheid duik je diep in de wereld van wetenschap, techniek en milieubewustzijn. Ontdek hoe je met behulp van de nieuwste technologieën kunt bijdragen aan een duurzame toekomst en hoe jij als leerling een verschil kunt maken.

Ben je gefascineerd door innovaties die onze planeet helpen? Bij Technologie en Duurzaamheid leren we hoe je dat onderzoekt en hoe je de oplossingen kan maken. Daar hebben we een prachtig Techlab* voor gebouwd in de school! We vinden het heel belangrijk dat je antwoorden gaat vinden op vragen die jou bezighouden. Hier mag je tijdens de talentvakken zelf onderzoek naar doen. Om je daarmee op weg te helpen werken we met een eigen onderzoekscyclus.

* Techlab
We hebben een prachtig Techlab waar je naar hartelust kan leren, creëren en maken. Je leert zelf onderzoek doen, je gaat samen nadenken over wat je leest in de boeken en op internet, en je kunt creatieve oplossingen bedenken én maken! Ook ga je voor opdrachten regelmatig de school uit. Zodat je weet dat wat je leert in de school ook in de echte wereld plaatsvindt. Het leuke van de profielroutes is dat je zo al een beetje kan nadenken over de keuzes die je later moet gaan maken!

Kunst en communicatie
Ben jij super creatief en heb je een passie voor kunst en cultuur? Wil je schitteren op het podium, de magie van theater ervaren of je creativiteit uiten door middel van tekenen, dans, muziek en drama? Bij deze profielroute ga je bezig met nieuwe media en design, maar ook het werk backstage en op het podium. 

Tijdens deze profielroute krijg je de kans om je talenten te ontwikkelen en te schitteren in verschillende podiumdisciplines. Of je nu droomt van een carrière als kunstenaar, acteur, danser, muzikant of regisseur, onze deskundige docenten en inspirerende programma's staan klaar om jouw passie te ondersteunen en te begeleiden.

Onze school heeft een eigen danszaal en een eigen 'Villa' voor de kunstvakken. Zo maken we veel ruimte voor de Podiumkunsten, en dus voor leerlingen die het fijn vinden om hun persoonlijke ontwikkeling via kunst tot uiting te laten komen. Of voor leerlingen die gewoon willen genieten.

445A6656-Verbeterd-NR.jpg
Profielroutes
Gebouw Dieren.jpg
Het Rhedens Dieren

Nieuwe koers schooljaar 2024-2025
Direct naar:

----------------------------------------------------------------------

Het Rhedens Dieren:

  • Gespecialiseerde kennis en kunde voor iedereen
  • Passende begeleiding voor iedere leerling
  • Iedere leerling op de juiste plek
  • Wij zijn de samenleving
475