Typisch Het Rhedens DierenStudiecentrum
`

Studiecentrum

In het studiecentrum kun je maandag tot en met donderdag terecht voor extra ondersteuning bij wiskunde, Nederlands en studievaardigheden, óf voor extra uitdaging bij een groot aantal andere vakken. Je kunt er ook in alle rust je huiswerk maken. Ook zijn er in het studiecentrum docenten en onderwijsassistenten om je te begeleiden. Knipkaarten voor het studiecentrum zijn te koop in de mediatheek.

Het Studiecentrum is een plek waar je:

  • Rustig en zelfstandig kunt werken aan je huiswerk
  • Hulp kunt krijgen bij het plannen van je huiswerk en het maken van verslagen, uittreksels, samenvattingen, presentaties en meer. 

Het Studiecentrum is van maandag t/m donderdag open van 14:15 uur t/m 16:45 uur. Je kunt er dus 2,5 uur werken onder begeleiding. Wanneer er rond 16:15 uur geen leerlingen meer aanwezig zijn, dan zal het Studiecentrum sluiten.

Studiekaart en kosten
Om gebruik te kunnen maken van het Studiecentrum heb je een studiekaart nodig. Deze kun je kopen in de mediatheek (let op: alleen contant). Je laat deze kaart 1x per middag afstempelen. Er zijn 2 soorten studiekaarten:

  • Studiekaart met 5 stempels = € 25,-
  • Studiekaart met 10 stempels = € 45,-

Nieuw: tutorschap

Na de voorjaarsvakantie 2021 start Het Rhedens met tutorschap. Leerlingen die bijles nodig hebben voor een specifiek vak kunnen zich daarvoor opgeven en worden vervolgens gekoppeld aan een tutor van school. Je kunt je studiekaart ook inzetten bij ons tutorschap! 

Tutoren zijn leerlingen die zich hebben opgegeven om in een bepaald vak bijles te willen geven. Zij hebben daarvoor goedkeuring van hun eigen vakdocent gekregen en volgen een cursus tutoring op school. In plaats van een docent, geeft een tutor bijles in een vak aan een tutee (een leerling die bijles volgt).

Een tutee wordt gekoppeld aan een tutor die bijles geeft op momenten dat het voor allebei goed uitkomt. In principe is dat op dinsdagmiddag, maar ook daarbuiten mag bijles gegeven worden (in goed overleg tussen tutor en tutee). De bijles wordt altijd gegeven in de mediatheek.

Tutoring en kosten
Voor de vergoeding van de diensten van een tutor wordt gebruik gemaakt van dezelfde studiekaart. Hier geldt dat één stempel geldt voor 60 min. tutoring.

  • Studiekaart met 5 stempels = € 25,-
  • Studiekaart met 10 stempels = € 45.-
Studiecentrum HRD
DSC_9298
410