Typisch Het Rhedens DierenStudiecentrum
`

 


In het studiecentrum kun je maandag tot en met donderdag terecht voor extra ondersteuning bij wiskunde, Nederlands en studievaardigheden, óf voor extra uitdaging bij een groot aantal andere vakken. Je kunt er ook in alle rust je huiswerk maken. In het studiecentrum is ook een onderwijsassistent aanwezig om je te begeleiden. 

Het Studiecentrum is een plek waar je:

  • Rustig en zelfstandig kunt werken aan je huiswerk
  • Hulp kunt krijgen bij het plannen van je huiswerk en het maken van verslagen, uittreksels, samenvattingen, presentaties en meer. 

Het Studiecentrum is van maandag t/m donderdag open van 14:15 uur t/m 16:45 uur. Je kunt er dus 2,5 uur werken onder begeleiding. Wanneer er rond 16:15 uur geen leerlingen meer aanwezig zijn, dan zal het Studiecentrum sluiten.

Voor echte bijlessen en vakinhoudelijke vragen, kunnen leerlingen zich aanmelden voor tutorschap.

Tutorschap

Leerlingen die bijles nodig hebben voor een specifiek vak kunnen zich voor tutorschap opgeven. Zij worden vervolgens gekoppeld aan een tutor van school. Je kunt je studiekaart ook inzetten bij ons tutorschap! 

Tutoren zijn leerlingen die zich hebben opgegeven om in een bepaald vak bijles te willen geven. Zij hebben daarvoor goedkeuring van hun eigen vakdocent gekregen en volgen een cursus tutoring op school. In plaats van een docent, geeft een tutor bijles in een vak aan een tutee (een leerling die bijles volgt).

Een tutee wordt gekoppeld aan een tutor die bijles geeft op momenten dat het voor allebei goed uitkomt. In principe is dat op dinsdagmiddag, maar ook daarbuiten mag bijles gegeven worden (in goed overleg tussen tutor en tutee). De bijles wordt altijd gegeven in de mediatheek. De tutor en tutee worden door tutorcoördinatoren mevrouw van der Burg en mevrouw Kaal aan elkaar gekoppeld.

Om de zes weken kijken de tutorcoördinatoren met de tutoren om te kijken wat er goed gaat en waar de tutoren tegenaan lopen. Ook worden dan de logboekformulieren die de tutoren per les moeten maken kort besproken. Daarnaast volgen de tutorcoördinatoren de tutee om te kijken of ze daadwerkelijk wat leren en of er sprake is van een goede match tussen tutor en tutee.

Lena Boven
Lena over Het Studiecentrum
Leerling Lena Boven

"Ik maak veel gebruik van het Studiecentrum. Tijdens tussenuren of in de pauze, om nog een beetje te leren voor een toets. Het is een hele fijne plek om even rustig te zitten en aan school te werken."

Jade La Grange
Jade over tutorschap
Leerling Jade La Grange

"Ze hebben mij wel eens gevraagd voor tutorschap. Op zich zou ik het wel leuk vinden om te doen. Dan help je leerlingen met een vak dat zij moeilijk vinden en waar jij goed in bent."

410