Vergroot je kans op werkVakopleidingen
`

Ruim aanbod aan vakopleidingen

Op Het Rhedens De Tender kun je in de bovenbouw branchegerichte opleidingen volgen. Bij een aantal opleidingen werken we samen met externe opleiders, die dan ook het examen afnemen. Als je slaagt, krijgt je een branche-erkend certificaat of diploma. Daarmee vergroot je je kansen op de arbeidsmarkt en in het vervolgonderwijs. Het Rhedens De Tender heeft branchegerichte opleidingen voor ieder vakgebied, maar het aanbod is ieder jaar anders. Dit hangt af van waar de arbeidsmarkt behoefte aan heeft en waar onze leerlingen om vragen. We hebben opleidingen op het gebied van zorg, detailhandel, logistiek, horeca, VCA (Veiligheidscertificaat Aannemers), metaalnijverheid, groen, heftruck, tractor, lassen, schilderen etc. etc. 

Entree-opleidingen op mbo-niveau
Het Rhedens de Tender werkt nauw samen met het mbo (middelbaar beroepsonderwijs). Hierdoor kunnen we binnen onze school diverse entree-opleidingen aanbieden, zoals: assistent plant of groene leefomgeving, assistent verkoop/retail, assistent logistiek, assistent bouwen, wonen & onderhoud, assistent horeca, voeding & voedingsindustrie en assistent dienstverlening.

Bijzonder: voor deze opleidingen hoef je niet naar het ROC, maar kun je gewoon op Het Rhedens De Tender blijven. Je krijgt dus les in een vertrouwde omgeving en ook nog van je eigen leraren. Dat maakt de kans op succes een stuk groter. 

In sommige gevallen leveren wij maatwerk door een samenwerking met een ROC uit de omgeving aan te gaan.

Niet alleen praktijkvakken…
Het Rhedens De Tender is een praktijkschool. Maar dat betekent niet dat je alleen praktijkvakken krijgt. We hebben ook algemene en creatieve vakken. De algemene vakken zijn Nederlands, Engels, rekenen/wiskunde, informatiekunde en wereldoriëntatie. De creatieve vakken zijn beeldende vorming, lichamelijke oefening, drama en muziek. Op Het Rhedens De Tender kun je vanaf de derde klas IVIO-examen doen in vakken als Nederlands, Engels, rekenen/wiskunde, burgerschap en sociale vaardigheden. 

…maar praktijkvakken zijn wel heel belangrijk
Praktijkvakken zijn heel belangrijk op Het Rhedens De Tender. Net zoals stages, die ieder leerjaar een groter deel van het rooster innemen. In de eerste en tweede klas maak je kennis met alle praktijkvakken die we hebben (logistiek vanaf leerjaar 4). Dit zijn: 

  1. Techniek - bouw: houtbewerking, installatietechniek, elektrotechniek, schilderen
  2. Techniek - metaal: metaalbewerking, lassen, fietstechniek
  3. Verkoopmedewerker: verkoop, detailhandel
  4. Dienstverlening & Zorg: dienstverlening, zorg, facilitair
  5. Horeca: consumptieve techniek
  6. Groen: terreinonderhoud, groenvoorziening
  7. Logistiek (vanaf leerjaar 4)
Guinnevere
Guinnevere over de vakken
Leerling Guinnevere Nijhoff

"In de eerste twee jaar heb je alle vakken. Aan het einde van het tweede leerjaar kies je voor leerjaar drie alvast de vakken die je het leukst vindt. Ik heb horeca, techniek en dienstverlening & zorg gekozen."

Aanmelden

Wil jij ook naar Het Rhedens De Tender? Wat leuk! Je ouders moeten dan alleen nog even het online aanmeldingsformulier invullen! 

Meld je hier aan!
402