Vergroot je kans op werkVakopleidingen
`

Ruim aanbod aan vakopleidingen

Op Het Rhedens De Tender kun je in de bovenbouw branchegerichte opleidingen volgen. Bij een aantal opleidingen werken we samen met externe opleiders, die dan ook het examen afnemen. Als je slaagt, krijgt je een branche-erkend certificaat of diploma. Daarmee vergroot je je kansen op de arbeidsmarkt en in het vervolgonderwijs. Het Rhedens De Tender heeft branchegerichte opleidingen voor ieder vakgebied, maar het aanbod is ieder jaar anders. Dit hangt af van waar de arbeidsmarkt behoefte aan heeft en waar onze leerlingen om vragen. We hebben opleidingen op het gebied van zorg, detailhandel, logistiek, horeca, VCA (Veiligheidscertificaat Aannemers), metaalnijverheid, groen, heftruck, tractor, lassen, schilderen etc. etc. 

Entree-opleidingen op mbo-niveau
Het Rhedens De Tender werkt nauw samen met het mbo (middelbaar beroepsonderwijs). Hierdoor kunnen we entree-opleidingen aanbieden. We hebben er inmiddels vier: verkoop/logistiek, keukenassistent, bouw & wonen, installatie & constructie. Heel bijzonder is dat je voor deze opleidingen niet naar een roc hoeft, maar gewoon op Het Rhedens De Tender kunt blijven. Je krijgt dus les in een vertrouwde omgeving en ook nog van je eigen leraren. Dat maakt de kans op succes een stuk groter. In het schooljaar 2016-2017 slaagden alle leerlingen. Zij verlieten Het Rhedens De Tender met een diploma van Aventus in Apeldoorn, dat ook het examen had afgenomen. We werken verder samen met het Graafschap College in Doetinchem.

Er zijn ook leerlingen die de entree-opleiding wel gewoon op een roc willen volgen. Daar helpen we graag bij, want je bent dan één dag per week op Het Rhedens De Tender voor extra taal- en rekenlessen en huiswerkbegeleiding. Dit vergroot je kans van slagen in het mbo.

Niet alleen praktijkvakken…
Het Rhedens De Tender is een praktijkschool. Maar dat betekent niet dat je alleen praktijkvakken krijgt. We hebben ook algemene en creatieve vakken. De algemene vakken zijn Nederlands, Engels, rekenen/wiskunde, informatiekunde en wereldoriëntatie. De creatieve vakken zijn beeldende vorming, lichamelijke oefening, drama en muziek. Op Het Rhedens De Tender kun je vanaf de derde klas IVIO-examen doen in vakken als Nederlands, Engels, rekenen/wiskunde, burgerschap en sociale vaardigheden. 

…maar praktijkvakken zijn wel heel belangrijk
Praktijkvakken zijn heel belangrijk op Het Rhedens De Tender. Net zoals stages, die ieder leerjaar een groter deel van het rooster innemen. In de eerste en tweede klas maak je kennis met alle praktijkvakken die we hebben. Dit zijn: 1. groen, 2. techniek (metaal en hout), 3. dienstverlening & zorg, 4. koken en 5. verkoop en 6. logistiek.

Aanmelden

Wil jij ook naar Het Rhedens De Tender? Wat leuk! Je ouders moeten dan alleen nog even het aanmeldingsformulier invullen (het liefst vóór 15 maart). Dit formulier is verkrijgbaar bij je basisschool maar ook online in te vullen op onze website.

Meld je hier aan!
Owen Witjes
Owen wil werken in de logistiek

“Ik heb techniek, logistiek en groen gekozen. Ik weet nog niet precies wat ik later wil worden, maar groen ligt mij niet en logistiek vind ik echt heel leuk. In het tweede deel van mijn stage wil ik daarom graag in een magazijn werken.”

402