Kies voor Het Rhedens Rozendaal!keuze voor leerlingen
`
HomeHet Rhedens RozendaalKeuze voor leerlingen

Keuze voor leerlingen

Het Rhedens Rozendaal biedt keuze-uren aan in de leerjaren 2 tot en met 6. Dat geeft onze leerlingen de mogelijkheid om zich nog beter voor te bereiden op hun toekomst. Met keuze-uren creëren we meer ruimte voor onderwijs op maat.

Wat is een keuze-uur?
Leerlingen hebben een flexibel rooster. Naast basislessen kiezen zij hun eigen keuze-uren. Zowel het zelfstandig werken aan reguliere lesstof, verwerkingsstof als verdieping behoren in het keuze-uur tot de mogelijkheden. In de onderbouw zijn de jaarlagen nog grotendeels gescheiden. In de bovenbouw zijn de keuze-uren toegankelijk voor leerlingen uit alle jaarlagen en niveaus die het vak in hun pakket hebben. Het keuzeaanbod bevat ook stilte-uren en Studium Generale-uren.

Jij kiest!
Het uitgangspunt is dat leerlingen beter leren als ze zich meer eigenaar voelen van hun eigen leerproces doordat zij keuzes kunnen maken betreffende hun rooster. Extra aandacht voor het ene vak, meer zelfstudie voor een ander vak. Een goed aanbod van extracurriculaire vakken en activiteiten in het Studium Generale maken de leeromgeving rijker, actueler en meer op maat.

Je mentor als coach
In de onderbouw heeft elke klas zijn eigen mentor. Met de mentor bespreek je hoe het met je gaat, welke keuze-uren je volgt en hoe de resultaten zijn. Er is een klassikale mentorles en een mentorspreekuur. In de bovenbouw heeft elke leerling een eigen coach. Er is geen mentorles, maar een vast coach-spreekuur.

Studium Generale
Het Studium Generale maakt deel uit van het keuzeaanbod. In deze keuze-uren kies je voor activiteiten die buiten het verplichte onderwijsaanbod vallen. Het SG biedt ruimte voor talentontdekking en -ontwikkeling. Gedurende je schoolcarrière bouw je aan je 'Plusdocument'. Het aanbod voor schooljaar 2019-2020 bevat o.a. Delf Frans, Cambridge Engels, Chinees, Microbiologie, Deeltjesfysica, Debat/MEP, Filosofie, Technologie en Formeel Denken.

Meer informatie?
Klik dan bij Publicaties. Daar staan de flyer 'Keuze voor leerlingen' en de 'Lessentabel keuze voor leerlingen'. Een specifieke vraag? Mail dan naar: jijkiest@hetrhedens.nl
 

jij-kiest.png
Keuze voor leerlingen
442