Typisch Het Rhedens RozendaalPlusprogramma
`

Haal alles uit jezelf

Op Het Rhedens Rozendaal willen we dat iedere leerling zich maximaal ontwikkelt. Dat betekent dat de gebruikelijke schoolvakken voor ons niet genoeg zijn. We zien graag dat je méér doet. Daarom hebben we in de onder- en bovenbouw het Plusprogramma, met allerlei leerzame en leuke pluslessen. Samen zorgen ze voor een verrijking van je middelbare schooltijd en na afloop een voorsprong in het vervolgonderwijs.

Gevarieerd aanbod
Het Plusprogramma is populair en dat is logisch, want het aanbod is zeer gevarieerd. Het kan bijna niet anders of er zit ook iets voor jou bij. Het aanbod voor schooljaar 2023-2024 bevat onder andere DELF Frans, Goethe Duits, Chinese taal en cultuur, digitale beeldbewerking, leren debatteren in het Model European Parliament (MEP), Burgerschap & filosofie en onderwijskunde & Tutoring. Er worden ook pluslessen Popmuziek aangeboden, waaraan leerlingen uit meerdere jaarlagen kunnen deelnemen. Ook activiteiten zoals juniormentoraat, leerlingenraad en activiteitencommissie horen bij het Plusdocument.

Masterclasses Radboud
Maar dat is lang niet alles. Het programma is ieder jaar anders. Zo blijft het actueel. Bovendien kun je als onderdeel van het Plusprogramma meedoen aan het talentenprogramma en/of de masterclasses voor vwo’ers van de Radboud Universiteit Nijmegen. Typisch maatwerk: een perfecte voorbereiding op een universitaire studie.

Plusdocument
Het Plusprogramma is een programma naast de gewone schoolvakken, maar dat wil niet zeggen dat het vrijblijvend is. Alles wat je doet in het kader van het Plusprogramma wordt ook op het Plusdocument vermeld. Het Plusdocument krijg je bij je diploma. Dan kunnen vervolgopleidingen en werkgevers zien wat je allemaal gedaan hebt op Het Rhedens Rozendaal. Op het Plusdocument staan ook activiteiten zoals de leerlingenraad, het juniormentoraat en het Model European Parliament, want die vallen ook onder het Plusprogramma. Cambridge Engels en DELF Frans hebben overigens een eigen officieel certificaat of diploma.

Jasper 1 website bewerkt.png
Jasper over het Plusprogramma
Leerling Jasper Ruzius

In de bovenbouw kun je binnen het Plusprogramma e bijvoorbeeld kiezen voor Goethe Duits en Cambridge Engels. Maar ook voor Model European Parliament (MEP). Daarin leer je onder andere hoe het Europees parlement werkt en hoe je vraagstukken oplost. Ik heb dat samen met tien leerlingen van Het Rhedens Rozendaal gedaan. Eerst hielden we kampioenschappen in Gelderland en ik ben door naar het nationale MEP. Ontzettend leuk om te doen!

Hilde Kappen
Hilde over het Plusprogramma
Leerling Hilde Kappen

"Je kiest minstens 1 keer in je hele schoolperiode een vak uit het Plusprogramma-aanbod. Ik heb digitale beeldbewerking gevolgd. Dat was leuk om te doen."

411