theoretische leerweg en havoVmbo tl/havo
`

Uitstekende voorbereiding op mbo óf havo

Onderbouw
In de vmbo-tl/havo-onderbouw zijn ook drie leergebieden van samenwerkende vakken: mens & maatschappij, mens & natuur en natuur & techniek. Je krijgt in de onderbouw de ruimte om je te ontwikkelen op het niveau dat het best bij jou past. Als je in de brugklas duidelijk op havo-niveau presteert, is het mogelijk dat je in de tweede klas overstapt naar de havo/vwo brugklas. Om dit te kunnen beoordelen, maken we gebruik van aangepaste lesstof en toetsing.

Bovenbouw
Wanneer je na twee jaar doorstroomt naar vmbo-tl, maak je een keuze met behulp van het LOB-programma voor een vakkenpakket in een van de drie profielen: economie, techniek of zorg en welzijn en begin je aan een 2-jarige bovenbouwperiode. De mogelijkheid bestaat om een extra vak te volgen: een zevende theoretisch vak of een praktijkvak. In het laatste geval spreken we dan van vmbo-gl (gemengde leerweg). Na het examen kun je doorstromen naar het mbo. Leerlingen die willen doorstromen naar havo volgen altijd een zevende theoretisch vak en krijgen daarnaast extra begeleiding voor de overstap. In havo 3 bereid je je voor op de profielkeuze voor de bovenbouw van de havo.

  • ECS_2819
  • ECS_1764
  • ECS_1245
HRD-gebouw-villas-3_210
Aanmelden

Wil jij ook naar Het Rhedens Dieren? Wat leuk! Je ouders moeten dan alleen nog even het aanmeldingsformulier invullen (vóór 15 maart). Dit formulier is verkrijgbaar bij je basisschool maar ook online in te vullen op onze website.

Meld je hier aan!
377