Ontdek wat je kan en wat je wilAtheneum
`

Verdiepend onderwijs

Tweejarige brugperiode

Op Het Rhedens Rozendaal duurt de brugperiode twee jaar. Zo heb je alle tijd om te wennen aan de middelbare school en te groeien naar het niveau dat het best bij je past. In de brugperiode hebben we havo/atheneumklassen en atheneum/gymnasiumklassen. De havo/atheneumklassen zijn er vooral voor leerlingen met een havo- of een havo/ vwo-advies. Omdat je op beide niveaus les krijgt, kun je echt laten zien wat je in je mars hebt. Je wordt dus niet meteen in een hokje geduwd. Wij vinden het juist mooi om te zien hoe jij ontdekt wat je kunt en wat je wilt.

'Eenduidig' vwo-advies
Heb je een ‘eenduidig’ vwo-advies (dus alleen vwo), dan kun je naar een atheneum/gymnasiumklas. Daarin ligt het tempo hoger en gaan we dieper in op onderwerpen.

Ook verwachten we dat je meedenkt en zoveel mogelijk dingen zelfstandig aanpakt. Volg je binnen deze klas het gymnasium, dan heb je het eerste jaar Latijn en het tweede jaar ook Grieks. Atheneumleerlingen hebben in plaats daarvan ‘formeel denken’. Bij Latijn en Grieks maak je kennis met de klassieke talen en cultuur. Bij formeel denken leer je je eigen mening goed te onderbouwen, nieuwsgierig te zijn, kritisch te luisteren en logisch te denken. Daarbij laten we ons inspireren door grote denkers. Dit vak past echt bij onze visie op onderwijs. 

Aan het einde van de tweede klas ga je definitief naar havo of atheneum. Kies je voor het gymnasium, dan blijf je tot en met leerjaar 3 in de gymnasiumopleiding. Aan het einde van leerjaar drie kun je dan kiezen voor gymnasium in de bovenbouw. Kiezen hoef je niet alleen te doen. Je krijgt hulp van je mentor of coach en de andere leraren. Ook je ouders worden er intensief bij betrokken.

Stevig bètaprofiel
Het Rhedens Rozendaal is een school met een breed onderwijsaanbod. Of je nu het liefst bezig bent met talen, je graag verdiept in aardrijkskunde, geschiedenis en economie of je helemaal kunt verliezen in creatieve vakken, dat maakt niets uit. Je kunt rekenen op goed onderwijs.

Dat geldt zeker ook voor de exacte vakken. In de eerste klas volg je de vakken technologie en filosofie. Bij het vak natuur, leven & technologie (nlt) werken biologie, natuurkunde en scheikunde samen. Ze hebben ook samen een speciaal ingericht gedeelte van de school. Algemene natuurwetenschap (anw) is een goede voorbereiding op een bètavervolgopleiding. Je leert onder andere om onderzoek te doen. We werken zelfs samen met de Radboud Universiteit Nijmegen. En we doen mee aan landelijke kenniswedstrijden en olympiades.

Technologie & filosofie
Het Rhedens Rozendaal heeft in de eerste klas technologie & filosofie op het rooster staan. De nadruk ligt op technische en digitale vaardigheden die je later nodig hebt in het vervolgonderwijs en op de arbeidsmarkt. Er wordt gewerkt in modules, zoals robotica, ruimtevaart en sterrenkunde. Het bijzondere is dat een link wordt gelegd met ethische vraagstukken die bijvoorbeeld de digitale revolutie met zich meebrengt. Vandaar technologie én filosofie.

Hilde Kappen
Hilde over De Radboud Universiteit
Leerling Hilde Kappen

"Het Rhedens Rozendaal werkt samen met De Radboud Universiteit in Nijmegen. Vijfde- en zesdejaars leerlingen van onze school volgen daar soms een college. Daar wil ik tegen die tijd ook graag aan meedoen."

445A5547-Verbeterd-NR.jpg
Aanmelden

Wil jij ook naar Het Rhedens Rozendaal? Wat leuk! Je ouders moeten dan alleen nog even het online aanmeldingsformulier invullen. 

Meld je hier aan!
394