Welkom bij Het Rhedens RozendaalEven voorstellen
`
HomeHet Rhedens RozendaalEven voorstellen!

Eigentijds havo-, atheneum- en gymnasiumonderwijs

Het Rhedens Rozendaal is een kleinschalige school voor eigentijds havo-, atheneum- en gymnasiumonderwijs. We hebben een tweejarige brugperiode. Daardoor heb je meer tijd om te ontdekken wat je niveau is. In de brugperiode zit je in een havo/atheneum- klas óf in een atheneum/gymnasiumklas. Als je van de basisschool een eenduidig vwo-advies hebt gekregen, dan kun je je aanmelden voor de atheneum/gymnasiumklas. In de atheneum/gymnasiumklas kun je er voor kiezen om het gymnasium te doen. Je volgt dan alle lessen met jouw klasgenoten en krijgt daarbij ook Latijn en Grieks.

Als je in de havo/atheneum dakpanklas zit, ga je in leerjaar 3 naar havo of atheneum. Kies je voor het gymnasium, dan blijf je tot en met leerjaar 3 in de gymnasiumopleiding. Aan het einde van leerjaar 3 wordt duidelijk of je in de bovenbouw verder gaat met het gymnasium.

Havo duurt vijf jaar en het atheneum en het gymnasium zes jaar. Met het havodiploma kun je naar het hoger beroepsonderwijs (hbo) en met het atheneum- of gymnasiumdiploma kun je naar de universiteit. Door intensieve samenwerking met het hbo en universiteiten is de aansluiting op het vervolgonderwijs uitstekend.

Neem een kijkje in onze school
Ben je benieuwd hoe ons gebouw er van binnen uitziet? De lokalen, de gymruimtes, de aula, het studielab, de receptie enzovoorts...klik dan HIER! 

Vakfilmpjes
Benieuwd naar de vakken die we geven?
We hebben er korte filmpjes van gemaakt! Klik HIER!

Het maximale uit je schooltijd halen
Kenmerkend voor Het Rhedens Rozendaal is dat we willen dat leerlingen het maximale uit hun middelbareschooltijd halen. In alle opzichten. Dus méér leren dan de verplichte lesstof, nadruk op je persoonlijke ontwikkeling en creatief en kritisch leren denken. Bij ons word je daarom uitgedaagd door docenten die jou stimuleren om eigen keuzes te maken, vaardigheden te ontwikkelen en je talenten te ontdekken. Je vergroot je wereld en dat maakt je wereldwijzer. Door de vele extra activiteiten is er ook genoeg tijd voor ontspanning. Want leren op Het Rhedens Rozendaal is vooral ook heel erg leuk! Spreekt jou dit aan? Dan past Het Rhedens Rozendaal bij jou!

Kleinschalige school met oog voor iedere leerling
Een belangrijke reden waarom veel leerlingen voor Het Rhedens Rozendaal kiezen, is dat we een kleinschalige school zijn, die onderverdeeld is in twee afdelingen (onderbouw havo/atheneum/gymnasium, bovenbouw havo/atheneum/gymnasium). Binnen die afdelingen kent iedereen elkaar, zowel leerlingen als docenten. Je voelt je dus snel thuis. En als er iets is, kun je altijd bij je mentor of coach terecht.

De sfeer op Het Rhedens Rozendaal is goed. Op het gebied van veiligheid scoren we hoog, we gaan op een positieve manier met elkaar om en problemen lossen we snel op. We noemen dat ‘de kunst van het samenleven’. Dat is een vast onderdeel van de mentorlessen. Op onze school mag en kun je jezelf zijn. Wij vinden het mooi dat mensen verschillend zijn. De kunst van het samenleven betekent ook dat we elkaar helpen. We doen het samen: leerlingen en docenten, ouders en de school én leerlingen onderling.

Stevig bètaprofiel
Het Rhedens Rozendaal is een school met een breed onderwijsaanbod. Of je nu het liefst bezig bent met talen, je graag verdiept in aardrijkskunde, geschiedenis en economie of je helemaal kunt verliezen in creatieve vakken, dat kan bij ons. Dat geldt zeker ook voor de exacte vakken. In de eerste klas volg je de vakken technologie en filosofie. Bij het vak natuur, leven & technologie (nlt) werken biologie, natuurkunde en scheikunde samen. Deze vakken hebben samen een speciaal ingericht gedeelte van de school. Algemene natuurwetenschap (anw) is een goede voorbereiding op een bètavervolgopleiding. Je leert onder andere om onderzoek te doen. We werken ook samen met de Radboud Universiteit Nijmegen. En we doen mee aan landelijke kenniswedstrijden en olympiades.

Technologie, filosofie en formeel denken
Het Rhedens Rozendaal heeft in de eerste klas technologie, filosofie en formeel denken op het rooster staan. De nadruk ligt op technische en digitale vaardigheden die je later nodig hebt in het vervolgonderwijs en op de arbeidsmarkt. Er wordt gewerkt in modules, zoals robotica, programmeren, ruimtevaart en sterrenkunde. Het bijzondere is dat een link wordt gelegd met ethische vraagstukken die bijvoorbeeld de digitale revolutie met zich meebrengt. Vandaar technologie, filosofie én formeel denken. 

Afwisselende lessen, goede docenten
Op Het Rhedens Rozendaal leer je niet alleen klassikaal, maar ook individueel of in groepjes. We bieden op school zoveel mogelijk maatwerk aan. Je leert ook buiten de school, tijdens stages om je te oriënteren en tijdens excursies. En dat de docenten zorgen voor afwisseling in de manier waarop ze lesgeven. Over de docenten gesproken: onze docenten zijn betrokken en ze verstaan hun vak. 

Veel meer dan de verplichte lesstof
Méér leren dan de verplichte lesstof betekent dat er bij ieder vak ruimte is voor verbreding en verdieping: als je de basisstof snapt, ga je dieper op de stof in of we maken de stof wat moeilijker. Daarnaast staat in verschillende leerjaren het Plusprogramma op het rooster. In deze uren kies je extra vakken en pluslessen, variërend van DELF Frans, digitale beeldbewerking en Chinees tot en met Popmuziek. Zo kun je je capaciteiten en talenten optimaal ontwikkelen.

Open voor vernieuwing
Op Het Rhedens Rozendaal maken we het onderwijs voor onze leerlingen zo goed en zo aantrekkelijk mogelijk. Daarom staan we open voor nieuwe manieren van lesgeven en betrekken we onze leerlingen bij de onderwijsontwikkeling.

Keuze-uren
Vanaf leerjaar 2 heb je basislessen, die je volgt in je eigen lesgroep bij je eigen vaste docent. Daarnaast kies je, afhankelijk van je leerjaar, elke week een aantal keuze-uren. Een keuze-uur wordt gegeven in gemengde groepen, waardoor je in je eigen tempo en op je eigen manier kan werken aan jouw persoonlijke leerdoelen per vak. Er is ook de mogelijkheid om een Stilte-uur te kiezen. Hiervoor kunnen leerlingen gebruik maken van het Studielab van Het Rhedens Rozendaal.

Met de coachende mentor en de vakdocenten bespreek je wat deze leerdoelen zijn, welke keuze-uren je volgt en hoe het gaat.

Meer weten? Lees onze flyer!

Nieuwe kennis en ideeën ontwikkelen
Het doel van lessen is leren en kennis begrijpen en kennis toepassen. Op Het Rhedens Rozendaal gaan we een stapje verder. Je wordt uitgedaagd om op andere manieren naar dingen te kijken en zo nieuwe kennis en nieuwe ideeën te ontwikkelen. Het is een andere manier van leren, die een sterk beroep doet op je nieuwsgierigheid, zelfstandigheid en creativiteit.

Hilde Kappen
Hilde over Het Rhedens Rozendaal
Leerling Hilde Kappen

"De sfeer op Het Rhedens Rozendaal vind ik heel fijn. Het schoolgebouw is niet groot en daardoor heel overzichtelijk. Ook ligt het mooi in het groen."

Jasper 1 website bewerkt.png
Jasper over de docenten
Leerling Jasper Ruzius

Er zijn hier leuke docenten, die goed uit kunnen leggen. De contacten zijn ook fijn. Ik doe gymnasium en dan is de klas soms best klein. Daardoor krijg je een extra goede band met je docent. Er is ook ruimte voor grapjes; dat vind ik erg belangrijk.

rz01
Aanmelden

Wil jij ook naar Het Rhedens Rozendaal? Wat leuk! Je ouders moeten dan alleen nog even het online aanmeldingsformulier invullen.

Meld je hier aan

Schoolleiding

Schoolleiding
 

Dhr. Gerard Jager (links), locatiedirecteur 

Mw. Monique van Kleef (midden), afdelingsleider onderbouw leerjaar 1, 2 en 3

Dhr. Wilbert Bary (rechts), afdelingsleider bovenbouw: havo leerjaar 4 en 4, atheneum en gymnasium leerjaar 4, 5 en 6

Leerlingcoördinatoren
 
   
Mw. Manon Molkenboer, leerlingcoördinator bovenbouw 
Dhr. Cas Mulder, leerlingcoördinator leerjaar 1 en 2 havo/vwo 
 
 
383