Welkom bij Het Rhedens RozendaalEven voorstellen
`
HomeHet Rhedens RozendaalEven voorstellen!

Eigentijds havo-, atheneum- en gymnasiumonderwijs

Het Rhedens Rozendaal is een kleinschalige school voor eigentijds havo-, atheneum- en gymnasiumonderwijs. We hebben twee brugjaren. Daardoor heb je meer tijd om te ontdekken wat je niveau is. In de brugperiode zit je in een havo/atheneum- klas óf in een atheneum/gymnasiumklas. Daarna ga je naar havo, atheneum of gymnasium. Havo duurt vijf jaar en het atheneum en het gymnasium zes jaar. Met het havo-diploma kun je naar het hoger beroepsonderwijs (hbo) en met het atheneum- of gymnasiumdiploma kun je naar de universiteit. Door intensieve samenwerking met het hbo en universiteiten is de aansluiting op het vervolgonderwijs uitstekend.

Het maximale uit je schooltijd halen
Kenmerkend voor Het Rhedens Rozendaal is dat we willen dat leerlingen het maximale uit hun middelbareschooltijd halen. In alle opzichten. Dus méér leren dan de verplichte lesstof, veel nadruk op je persoonlijke ontwikkeling en creatief en kritisch leren denken. Door de vele extra activiteiten is er ook genoeg tijd voor ontspanning. Want leren op Het Rhedens Rozendaal is vooral ook ontzettend leuk!

Open voor vernieuwing
Op Het Rhedens Rozendaal zijn we steeds bezig om het onderwijs voor onze leerlingen zo goed en zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Daarom staan we open voor nieuwe manieren van lesgeven. Zo spreken de geschiedenisdocenten in de bovenbouw af wie welk onderwerp behandelt. De leerlingen kunnen dan kiezen naar welke les ze gaan. Dat heet parallel leren. Het vak nlt (natuur, leven & technologie) heeft teamteaching ingevoerd: docenten van verschillende vakken (biologie, natuurkunde en scheikunde) begeleiden ieder vanuit hun eigen specialisme dezelfde groep. En leerlingen van vwo-6 bedenken zelf lessen, die dan ook echt in hun klas worden gegeven. Dat is natuurlijk een geweldige manier van leren.

Kleine school met oog voor iedere leerling
Een belangrijke reden waarom veel leerlingen voor Het Rhedens Rozendaal kiezen, is dat we een kleine school zijn die ook nog eens onderverdeeld is in drie afdelingen (onderbouw havo/atheneum/gymnasium, bovenbouw havo en bovenbouw atheneum/gymnasium). Binnen die afdelingen kent iedereen elkaar, zowel leerlingen als docenten. Je voelt je dus snel thuis. En als er iets is, kun je altijd bij je mentor of coach terecht.

De sfeer op Het Rhedens Rozendaal is goed. Op het gebied van veiligheid scoren we hoog, we gaan op een positieve manier met elkaar om en problemen lossen we snel op. We noemen dat ‘de kunst van het samenleven’. Dat is een vast onderdeel van de mentorlessen. Op onze school mag en kun je jezelf zijn. Wij vinden het mooi dat mensen verschillend zijn. De kunst van het samenleven betekent ook elkaar helpen. We doen het samen: leerlingen en docenten, ouders en de school én leerlingen onderling.

Veel meer dan de verplichte lesstof
Méér leren dan de verplichte lesstof betekent dat er bij ieder vak ruimte is voor verbreding en verdieping: als je de basisstof snapt, ga je dieper op de stof in of we maken de stof wat moeilijker. Daarnaast staat in verschillende leerjaren Studium Generale op het rooster. In deze uren kies je extra vakken en cursussen, variërend van Cambridge Engels en Chinees tot en met sterrenkunde en wiskunde D (of filosofie of debatteren of…). Zo kun je je capaciteiten en talenten optimaal ontwikkelen.

Keuzelessen
Het hele jaar volgt de leerling voor alle vakken de basislessen in zijn eigen klas, bij een vaste docent. Daarnaast kiest de leerling naar welke keuze-uren hij gaat. Een keuze-uur wordt gegeven in gemengde groepen, waardoor de leerling in eigen tempo en op zijn eigen manier kan werken aan de persoonlijke leerdoelen per vak. Met de coachende mentor bespreekt de leerling wat deze leerdoelen zijn, welke keuze-uren hij volgt en hoe het gaat.

Door het aanbieden van keuze-uren delen leerlingen ongeveer 1/3 van de lestijd naar eigen inzicht in, aan de hand van persoonlijke leerdoelen, in periodes van vier weken. Daarnaast volgt elke leerling twee Studium Generale cursussen per jaar, waarbij ze kunnen kiezen uit muziekgeschiedenis, podiumkunsten, Delf A2 (verdiepend programma voor het vak Frans), filosofie, klassiek erfgoed en formeel denken. Er is ook de mogelijkheid om een Stilteuur of Samenwerkuur te kiezen. Hiervoor kunnen leerlingen gebruikmaken van de moderne mediatheek van Het Rhedens Rozendaal.

Meer weten? Lees onze flyer!

Kenniscreatie
Het doel van lessen is leren en kennis toepassen. Op Het Rhedens Rozendaal gaan we een stapje verder. Je wordt uitgedaagd om op andere manieren naar dingen te kijken en zo nieuwe kennis en nieuwe ideeën te ontwikkelen. Dat noemen we kenniscreatie. Het is een andere manier van leren, die een sterk beroep doet op je nieuwsgierigheid, zelfstandigheid en creativiteit.

Afwisselende lessen, goede docenten

Op Het Rhedens Rozendaal leer je niet alleen klassikaal, maar ook individueel of in groepjes. We bieden op school zoveel mogelijk maatwerk aan. Je leert ook buiten de school, tijdens stages om je te oriënteren en tijdens excursies. En dat de docenten zorgen voor afwisseling in de manier waarop ze lesgeven. Over de docenten gesproken: onze docenten zijn betrokken en ze verstaan hun vak. Veel docenten zijn academisch geschoold en een aantal werkt ook op de universiteit.

Docent filosofie Steven Maaswinkel
Docent filosofie Steven Maaswinkel

"Alle eerste klassen van Het Rhedens Rozendaal krijgen filosofie. Een modern vak waarbij je ‘filosofie moet doen’. Door filosofie te ervaren via projecten en onderzoeken (en hierop terug te blikken), krijg je waardevolle lessen mee die je de rest van je leven bijblijven. Zo zetten wij een goed doel op, bouwen wij de menswaardige stad van de toekomst, doen we onderzoek bij wetenschapsfilosofie (bijvoorbeeld naar het bestaan van het monster van Loch Ness of wat suiker doet met je lichaam) en leren we wat goed samenleven is door te doen én door te praten over rechtvaardigheid."

Melle Schipper
Melle vindt het hier gezellig

“Het Rhedens Rozendaal is vooral een hele gezellige school. Er worden verschillende uitjes georganiseerd en soms is er een schoolfeest. Dat mag trouwens wel wat vaker, vind ik. Leren wordt best leuk gemaakt. In de lessen wiskunde leggen ze bijvoorbeeld ook uit in spelvorm.”

rz01
Aanmelden

Wil jij ook naar Het Rhedens Rozendaal? Wat leuk! Je ouders moeten dan alleen nog even het aanmeldingsformulier invullen (vóór 15 maart). Dit formulier is verkrijgbaar bij je basisschool maar ook online in te vullen op onze website.

Meld je hier aan
383