Persoonlijke aandachtLeerlingenzorg
`

Voel je thuis op Het Rhedens Rozendaal

Op Het Rhedens willen we dat elke leerling zich prettig, veilig en thuis voelt. Daarom besteden we veel aandacht aan de zorg voor - en begeleiding - van onze leerlingen.

De mentor en coach: één-op-één begeleiding
Bij de mentor of coach kun je altijd terecht als je vragen hebt of een probleem. Zij ondernemen dan snel actie en zorgen ervoor dat ze alle leerlingen in de klas goed kennen. De mentor geeft naast zijn eigen vak ook de mentorles. In de onderbouw heeft elke klas één keer per week mentorles en een wekelijks coachuur. In het coachuur spreekt de mentor of de coach de leerlingen individueel. Zij geven iedere leerling persoonlijke aandacht en snappen dat iedereen anders is.

Tijdens de mentorles werk je aan studievaardigheden en sociale vaardigheden. Studievaardigheden zijn bijvoorbeeld goed plannen, woordjes leren en samenvattingen en mindmaps maken. Sociale vaardigheden hebben te maken met hoe je met elkaar omgaat in de klas, dat er niet wordt gepest en dat iedereen zich prettig voelt. De mentor doet het niet alleen. Ook de andere docenten staan voor je klaar. Je kunt altijd om extra uitleg of begeleiding vragen. We hebben aardige, betrokken docenten die het leuk vinden om jou zo goed mogelijk te helpen.

Tenslotte zijn er juniormentoren. Dat zijn leerlingen uit de bovenbouw, die brugklasleerlingen wegwijs maken op Het Rhedens Rozendaal. Je ontmoet de juniormentoren al meteen tijdens de eerste introductiemiddag voor de zomervakantie en tijdens de introductiedagen aan het begin van het schooljaar.

Extra begeleiding
Als je hulp nodig hebt of je ergens zorgen over maakt, kun je altijd bij je mentor of coach terecht. Indien nodig kan hij/zij terugvallen op andere deskundigen binnen de school, zoals de ondersteuningscoördinator, de leerlingcoördinator, de schoolmaatschappelijk werker, de jeugdarts en de schoolverpleegkundigen. Bovendien zijn er vertrouwenspersonen. Ook als je last hebt van bijvoorbeeld faalangst of dyslexie is extra ondersteuning aanwezig. Het Rhedens Rozendaal is een kleine school, waar de docenten hun leerlingen kennen. Zij trekken zelf aan de bel als ze vermoeden dat je niet helemaal lekker in je vel zit.

Meer informatie

Wil jij meer weten over hoe wij bijvoorbeeld omgaan met social media of pesten? Ga dan naar onze pagina met publicaties.

Publicaties
408