Goed om te weten!Leerlingen
`

Het Rhedens Dieren is er voor jou

Coach
Een heel belangrijke persoon op de middelbare school is de coach. Bij hem (of haar) kun je altijd terecht als je vragen hebt of met een probleem zit. De coach onderneemt dan snel actie. Als het nodig is, roept hij daarbij hulp van anderen in. Elke leerling heeft zijn eigen coach. De coaches vormen een team per niveau en leerjaar.

De coach zorgt ervoor dat hij alle leerlingen in de klas goed kent. Hij geeft iedere leerling persoonlijke aandacht en snapt dat iedereen anders is. Je krijgt ook groepsuur-lessen, door een coach uit een van de teams. Tijdens dit uur werk je aan studievaardigheden en sociale vaardigheden. Studievaardigheden zijn bijvoorbeeld je werk goed plannen en weten hoe je een toets voorbereidt. Sociale vaardigheden hebben te maken met hoe je met elkaar omgaat in de klas, dat er niet wordt gepest en dat iedereen zich prettig voelt.

De coach doet het niet alleen. Ook de andere docenten staan voor je klaar. Je kunt altijd om extra uitleg of begeleiding vragen. We hebben aardige, betrokken docenten die het leuk vinden om jou zo goed mogelijk te helpen.

Extra begeleiding
Het Rhedens Dieren staat bekend om de goede leerlingbegeleiding. Daar steken we veel tijd en energie in, omdat wij denken dat je betere resultaten behaalt als je je prettig voelt en plezier hebt op school. Vaak neemt de leerling het initiatief bij hulpvragen, maar dat hoeft niet. We zijn een kleinschalige school, waar de docenten hun leerlingen kennen. Zij trekken zelf aan de bel als ze vermoeden dat je niet lekker in je vel zit.

Indien nodig kan de coach terugvallen op andere deskundigen binnen de school. Zoals de leerling-counselor, de zorgcoördinator, leerlingcoördinator, de remedial teacher, het schoolmaatschappelijk werk, de jeugdarts en de schoolverpleegkundigen. Bovendien zijn er vertrouwenspersonen. Desnoods roepen we de hulp van deskundigen van buiten de school in. Ook als je last hebt van bijvoorbeeld faalangst of dyslexie/dyscalculie is extra ondersteuning aanwezig.

Pesten wordt niet geaccepteerd op Het Rhedens Dieren. Zodra we het merken, wordt meteen ingegrepen. Ouders worden daarbij betrokken.

Jij hebt een belangrijke inbreng!
In de leerlingenraad praten leerlingen op Het Rhedens Dieren mee over de algemene gang van zaken.

Lesuitval?
Soms vallen lessen uit. Want je docent is ziek of naar een scholing. Over wat er dan gebeurt, hebben we op Het Rhedens Dieren duidelijke afspraken. Van het tweede tot en met het zesde uur blijft het vak gewoon staan. In je vakplanner kun je zien met welke opdrachten je dan aan de slag gaat. Een andere docent zorgt voor opvang. Tussenuren zijn er dus nauwelijks. En op bijzondere dagen, zoals dagen met rapportvergaderingen, hebben we een 30-minutenrooster. Dan kunnen de meeste lessen doorgaan (hoewel ze natuurlijk wel tien minuten korter duren).

Keuzevakken
In de tl/havo en havo/vwo klassen worden keuzeclinics aangeboden. Je kiest vier keer per jaar een andere clinic. Je kunt onder andere kiezen uit Cambridge Engels of EHBO. Ben je leerling uit bl/kl? Als bl/kl-leerling volg je ook een periode les in de praktijkafdeling.

Chromebooks
Op Het Rhedens Dieren werk je met een Chromebook en het programma Google for Education. In de eerste schoolweek krijg je alle informatie over hoe een Chromebook werkt en wat je er allemaal mee gaat doen. Natuurlijk heb je ook nog boeken, maar daarnaast zul je steeds meer gebruikmaken van digitale leermiddelen. Informatie over de aanschaf van een Chromebook krijgen jouw ouders of verzorgers per mail. 

KLIK HIER voor meer informatie over Chromebooks.

Heel veel activiteiten
Op Het Rhedens Dieren verveel je je geen moment. Op onze school leer je niet alleen in de klas, tijdens de lessen, maar ook daarbuiten. Ieder jaar staat een groot aantal activiteiten op het programma, binnen en buiten de school. Hierdoor doe je steeds weer nieuwe ervaringen op en blijft leren leuk en spannend.

Kunst, zang, dans
Kunst en cultuur zijn belangrijk op Het Rhedens Dieren. We willen dat je in aanraking komt met (professionele) kunst en je kunst laten ervaren door er zelf aan deel te nemen. Jaarlijkse hoogtepunten zijn verder de Kunstdag voor alle leerjaren, met activiteiten variërend van  djembé spelen tot fotografie, en de Culturele Avond met dans, zang, rap, acrobatiek en nog veel meer. We houden natuurlijk ook schoolfeesten. Waar mogelijk werken we samen met  dansschool Studio26.

Sport en meer
We doen mee aan sporttoernooien (jouw favoriete sport zit er vast bij), houden een sponsorloop en in december organiseren we ieder jaar een bijzondere activiteit, zoals een spinningmarathon en workshops. En dan zijn er nog diverse leerzame en avontuurlijke projecten én excursies naar musea en andere bezienswaardigheden!

Op reis!
In leerjaar 4 ga je op reis! Er zijn verschillende soorten bestemmingen. Binnen- of  buitenland, gericht op taal, cultuur, actief en ontdekkend...Voor elke reis wordt een afwisselend programma georganiseerd.

Samen op reis zorgt voor verbinding, is leerzaam, maakt dat jij je kunt ontplooien en bevordert het samenleven. Allemaal waarden die wij als school belangrijk vinden. 

Lena Boven
Lena over activiteiten
Leerling Lena Boven

"De uitjes op Het Rhedens Dieren zijn leuk en goed geregeld. Zo zijn we al wezen schaatsen, zwemmen en naar de dierentuin geweest. Dat was allemaal heel gezellig."

Jade La Grange
Jade over keuzeclinics
Vwo-leerling Jade La Grange

"Als keuzeclinic volg ik Cambridge Engels. Ik kon kiezen uit ICT, muziek of Italiaans. Cambridge vind ik niet altijd leuk om te doen, maar het is wel handig om het certificaat te hebben. Voor veel vervolgopleidingen is het een vereiste dat je goed bent in Engels."

earth-globe
Handige links

Zoek je iets wat niet op deze pagina staat?
Klik hier

Op zoek naar de toetsroosters?
Die
worden gepubliceerd in de Magister ELO.

Magister
Zermelo Dieren
Mediatheek Dieren

 

362