Kies voor Het Rhedens Rozendaal!Nieuwe leerlingen
`
HomeHet Rhedens RozendaalNieuwe leerlingen

Welkom bij Het Rhedens Rozendaal

We hopen natuurlijk dat je kiest voor Het Rhedens Rozendaal. Je kunt je digitaal aanmelden op deze website (het liefst vóór 15 maart). Het is wel belangrijk dat je een havo-, havo/vwo- of vwo-advies hebt. Op welk niveau je wordt geplaatst, is afhankelijk van het advies van de basisschool. Het Rhedens Rozendaal werkt nauw samen met de basisscholen. Wij ontvangen informatie van de basisschool over iedere leerling en je toekomstige mentor overlegt met jouw leerkracht van groep 8. Zo zorgen we er samen voor dat jij op Het Rhedens Rozendaal meteen een goede start kunt maken!

Plusklas: extra uitdaging voor leerlingen van groep 8
Het Rhedens Dieren biedt alle ruimte aan talent. Een mooi voorbeeld daarvan is de Plusklas, bedoeld voor achtstegroepers met een voorsprong. De docenten hebben ervaring met hoogbegaafde leerlingen. De aanmelding gaat via de basisschool. Ouders betalen een eigen bijdrage. Voor meer informatie: KLIK HIER.

Denk je dat de Plusklas ook iets voor jou is? Bespreek het dan met je leerkracht van de basisschool.

Schoolwerk
‘Hoeveel schoolwerk heb je?’, willen veel nieuwe brugklassers weten. Het verschilt per persoon, maar houd rekening met gemiddeld anderhalf uur per dag. Gelukkig kun je veel doen tijdens de lessen. Goed plannen en op tijd beginnen is altijd verstandig. Je kunt je schoolwerk thuis maken, maar ook op school. Het studielab is iedere middag tot vier uur open. Je hebt er goede studieplekken en computers. Daarna kun je nog tot vijf uur in de aula terecht. 

Schoolwerkbegeleiding
Om jou te helpen bij het maken van je schoolwerk biedt Het Rhedens Rozendaal verschillende vormen van hulp aan met de inzet van Lyceo. Gewoon op school, dus je hoeft er niet extra voor te fietsen! Dit bieden we aan:
  Schoolwerkbegeleiding
Vind je het moeilijk om thuis zelfstandig aan de slag te gaan met het schoolwerk? Begin je vaak te laat met het leren van toetsen of heb je geen idee wat nu een handige planning is? Dan is schoolwerkbegeleiding echt iets voor jou. Wanneer je dan thuiskomt van de schoolwerkbegeleiding, hoef je meestal niets meer aan school te doen. Dat is wel zo fijn!
  Toetsweek opvangklas
Wil je je goed voorbereiden op de toetsweek, maar vind je het moeilijk om thuis aan de slag te gaan? Dan is de toetsweek opvangklas misschien wel een oplossing voor jou. Wij zorgen voor een rustige en stille ruimte op school waar jij kunt leren en er is iemand aanwezig waarbij je terecht kunt voor al je vragen.
 

BELANGRIJKE DATA 

Open dag
De laatste zaterdag van januari houdt Het Rhedens Rozendaal altijd open dag van 09.30 tot 13.30. Tijdens de open dag is er van alles te doen. Er zijn interessante voorlichtingsbijeenkomsten en er worden demonstraties gegeven op het gebied van natuurkunde, scheikunde, technologie, filosofie, formeel denken en nog veel meer vakken. En natuurlijk kun je daar zelf ook aan meedoen!

Minilessen
De open dag is niet het enige moment waarop je Het Rhedens Rozendaal beter kunt leren kennen. Je bent ook van harte welkom om minilessen te volgen. Tijdens de minilessen ervaar je op een leuke , actieve manier wat het onderwijs op Het Rhedens Rozendaal inhoudt. 

Voorlichtingsavond
Voor je ouders is er een voorlichtingsavond. We vertellen dan alles over bijvoorbeeld ons onderwijs en de begeleiding op Het Rhedens Rozendaal. Ook wordt uitgelegd voor welke kinderen Het Rhedens Rozendaal een goede keuze is. En natuurlijk is er volop gelegenheid om vragen te stellen.

Jasper 1 website bewerkt.png
Jasper is junior-mentor
Leerling Jasper Ruzius

Ik ben junior-mentor van een onderbouwklas. Als junior-mentor ben je het eerste aanspreekpunt voor leerlingen. Samen zitten we in een groepsapp, waarin zo nu en dan vooral praktische vragen worden gesteld, bijvoorbeeld hoe je het beste woordjes voor Frans kunt leren. Je kunt het een beetje vergelijken met tutoring. Ik leer ze de ins & outs van school en dat vind ik erg leuk om te doen. Als er echt problemen zijn, gaan leerlingen natuurlijk naar hun mentor, of verwijs ik ze daarnaartoe.

Hilde Kappen
Hilde over de introductiemiddag
Leerling Hilde Kappen

"Toen ik nog in groep 8 zat, kreeg ik vlak voor de zomervakantie nog een introductiemiddag op Het Rhedens Rozendaal. Dat is fijn, want dan weet je al bij wie je in de klas komt en kun je al een beetje kennismaken."

rz01
Aanmelden

Wil jij ook naar Het Rhedens Rozendaal? Wat leuk! Je ouders moeten dan alleen nog even het online aanmeldingsformulier invullen.

Meld je hier aan
385