Kies voor Het Rhedens Rozendaal!Nieuwe leerlingen
`
HomeHet Rhedens RozendaalNieuwe leerlingen

Welkom bij Het Rhedens Rozendaal

We hopen natuurlijk dat je kiest voor Het Rhedens Rozendaal. Je basisschool heeft aanmeldingsformulieren, maar ze staan ook hiernaast op de website. Je ouders moeten het formulier invullen (het liefst vóór 15 maart). Het is wel belangrijk dat je een havo-, havo/vwo- of vwo-advies hebt. Op welk niveau je wordt geplaatst, is afhankelijk van het advies van de basisschool. Het Rhedens Rozendaal werkt nauw samen met de basisscholen. Wij ontvangen informatie van de basisschool over iedere leerling en je toekomstige mentor overlegt met jouw leerkracht van groep 8. Zo zorgen we er samen voor dat jij op Het Rhedens Rozendaal meteen een goede start kunt maken!

Plusklas: extra uitdaging voor achtstegroepers
Het Rhedens Rozendaal is een school die talent alle ruimte geeft. Een mooi voorbeeld is de Plusklas voor achtstegroepers die extra uitdaging zoeken. Daarvoor kunnen ze iedere dinsdagmiddag (onder schooltijd) terecht op Het Rhedens Rozendaal. Het programma bestaat uit vijf modules: Cambridge Engels, podiumkunsten, bèta-plus, klassieke talen en geschiedenis. Iedere module duurt zes weken.

Denk je dat de Plusklas ook iets voor jou is? Bespreek het dan met je leerkracht van de basisschool.

Huiswerk
‘Hoeveel huiswerk heb je?’, willen veel nieuwe brugklassers weten. Het verschilt per persoon, maar houd rekening met gemiddeld anderhalf uur per dag. Gelukkig kun je veel doen tijdens de lessen. Goed plannen en op tijd beginnen is altijd verstandig. Je kunt je huiswerk thuis maken, maar ook op school. De mediatheek is iedere middag tot vier uur open. Je hebt er goede studieplekken en computers. Daarna kun je nog tot vijf uur in de aula terecht. Via de leerlingenraad kun je ook extra begeleiding krijgen van bovenbouwleerlingen of TopTutors. Dat zijn oud-leerlingen die met hoge cijfers zijn geslaagd en die nu een hbo- of universitaire studie volgen. Aan de bijlessen van de TopTutors zijn wel kosten verbonden.

BELANGRIJKE DATA 

Open dag
Tijdens de open dag is er van alles te doen. Er zijn interessante voorlichtingsbijeenkomsten en er worden demonstraties gegeven op het gebied van natuurkunde, scheikunde, techniek, verzorging en nog veel meer vakken. Leerlingen ontvangen de bezoekers, organiseren leuke optredens en alle 8e groepers krijgen een pakket informatiemateriaal, mét een leuke verrassing! 

Minilessen
De open dag is niet het enige moment waarop je Het Rhedens Rozendaal beter kunt leren kennen. Je bent ook van harte welkom om minilessen te volgen. Tijdens de minilessen zie je op een leuke manier wat het onderwijs op Het Rhedens Rozendaal inhoudt. 

Voorlichtingsavond
Voor je ouders is er een voorlichtingsavond. We vertellen dan alles over bijvoorbeeld de onderwijsaanpak en de begeleiding op Het Rhedens Rozendaal. Ook wordt uitgelegd voor welke kinderen Het Rhedens Rozendaal een goede keuze is. En natuurlijk is er volop gelegenheidom vragen te stellen.

Nika Römkens
Nika over de open dag

“Tijdens de open dag geef ik met veel plezier rondleidingen. Ook nu kijk ik er weer naar uit. Het is ontzettend leuk om de bezoekers over school te vertellen en hun vragen te beantwoorden. De school promoten kunnen ze gerust aan mij overlaten!”

VoorzijdeFlyer.jpg
JIJ kiest logo
385