Onderwijs op maatPraktijkonderwijs
`
HomeHet Rhedens De TenderPraktijkonderwijs

Praktijkonderwijs op maat

Het Rhedens De Tender verzorgt praktijkonderwijs. Dat is onderwijs voor leerlingen van 12 tot 18 jaar, die graag praktisch bezig zijn en leren uit boeken moeilijk vinden. Leerlingen worden op Het Rhedens De Tender in maximaal zes jaar opgeleid voor een baan op de arbeidsmarkt of voorbereid op doorstroming naar het mbo. Je sluit het praktijkonderwijs af met een diploma Praktijkonderwijs en branchegerichte certificaten of diploma’s.

Praktijkonderwijs op maat
Het Rhedens De Tender biedt modern praktijkonderwijs op maat aan. Daarmee bedoelen we dat we een groot aantal praktijkvakken en vakopleidingen hebben. Dus horeca, groen, dienstverlening & zorg en techniek (en nog veel meer). Het aanbod aan vakopleidingen in de bovenbouw wisselt jaarlijks, afhankelijk van wat de arbeidsmarkt vraagt. Zit jouw opleiding er niet bij? Dan kijken we hoe we dat toch voor je kunnen regelen. Dat bedoelen we met maatwerk. 

Ontdekken wat je wilt en wat je kunt
Het Rhedens De Tender bereidt je voor op de arbeidsmarkt of een vervolgopleiding in het mbo. Maar dan moet je wel eerst weten wat je wilt en wat je kunt. Dat ontdek je bij de praktijkvakken en tijdens stages. Het is dus leren binnen en buiten de school. Zo werk je geleidelijk toe naar de keuze van een uitstroomrichting. Daarbij krijg je alle begeleiding die je nodig hebt. En natuurlijk praten je ouders mee. 

Leerlingbegeleiding is teamwork
Begeleiding op Het Rhedens De Tender is veel méér dan ondersteuning bij het kiezen van een uitstroomrichting. Er staat een team van zeer betrokken medewerkers voor je klaar. De belangrijkste is de mentor, bij wie je altijd terechtkunt en die niets liever wil dan dat het goed met je gaat. De mentor krijgt hulp van de andere docenten, maar hij/zij kan ook terugvallen op het ondersteuningsteam. 

Samenwerking met bedrijfsleven en ROC’s
Om jouw kansen op de arbeidsmarkt zo groot mogelijk te maken, werkt Het Rhedens De Tender nauw samen met bedrijven en instellingen. Ze bieden stageplaatsen aan en ze vertellen ons wat hun toekomstige werknemers moeten kunnen. Dan kunnen wij daarmee in de lessen rekening houden. We hebben zelfs een praktijkruimte ín een bedrijf. Ook met roc’s (regionale opleidingencentra) hebben we intensieve contacten. Daardoor kun je op onze school entree-opleidingen doen die toegang geven tot het mbo.

Guinnevere
Guinnevere over praktijkonderwijs
Leerling Guinnevere Nijhoff

"Praktijkonderwijs vind ik leuk omdat je veel bezig bent en dat past wel bij mij. Het is eigenlijk nooit saai."

Luuk Hekelaar
Luuk over zijn toekomst
Leerling Luuk Heekelaar

"Als ik klaar ben op De Tender wil ik niet meteen aan het werk, maar naar een mbo. Welke richting precies weet ik nog niet. Ik vind ontzettend veel leuk. Van ontwerpen en berekeningen maken tot 3D printen. En zo’n beetje alles wat met techniek te maken heeft. Gelukkig heb ik nog een paar jaar om erover na te denken!"

445A6334-Verbeterd-NR.jpg
Aanmelden

Wil jij ook naar Het Rhedens De Tender? Wat leuk! Je ouders moeten dan alleen nog even het online aanmeldingsformulier invullen. 

Meld je hier aan!
368