Het Rhedens De TenderVeelgestelde vragen
`
HomeHet Rhedens De TenderVeelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Het Rhedens De Tender verzorgt praktijkonderwijs. Dat is onderwijs voor leerlingen van 12 tot 18 jaar, die graag praktisch bezig zijn en leren uit boeken moeilijk vinden.

Leerlingen worden op Het Rhedens De Tender in maximaal zes jaar opgeleid voor een baan op de arbeidsmarkt of voorbereid op doorstroming naar het mbo. Je doet geen eindexamen, maar je kunt wel allerlei diploma’s en certificaten behalen bij de vele branchegerichte opleidingen die we aanbieden.

Praktijkonderwijs op maat
Het Rhedens De Tender biedt modern praktijkonderwijs op maat aan. Daarmee bedoelen we dat we een groot aantal praktijkvakken en vakopleidingen hebben. Dus horeca, groen, dienstverlening & zorg en techniek (en nog veel meer). Het aanbod aan vakopleidingen in de bovenbouw wisselt jaarlijks, afhankelijk van wat de arbeidsmarkt vraagt. Zit jouw opleiding er niet bij? Dan kijken we hoe we dat toch voor je kunnen regelen. Dat bedoelen we met maatwerk. 

Op De Tender wordt jouw ontwikkeling gevolgd en vastgelegd in Presentis. Hierin staan bijvoorbeeld de doelen waaraan je werkt. Ook is er informatie in terug te vinden over gesprekken, tips en tops, beroepscompetenties, cijfers, stage enzovoorts. Daarnaast is er een logboek waarin dagelijke zaken worden genoteerd. Niet alleen jij kunt kijken wat er in Presentis staat, maar ook je ouders of verzorgers.

Er is ook een Presentis app, voor op de mobiele telefoon. Een handige en snelle manier om onder meer het rooster en aanwezigheid op te kunnen zien.

We hebben een mooi gebouw, niet veel groter dan jouw basisschool. De onderbouwleerlingen hebben een vast lokaal waar ze de meeste tijd les volgen. Dit lokaal ligt op de eerste verdieping van het gebouw. Op deze verdieping zijn ook de lokalen voor beeldende vorming en muziek.

Sommige vakken kunnen niet in een 'gewoon' lokaal worden gegeven. Daarom zijn er speciale lokalen; praktijklokalen voor de praktijkvakken. Deze lokalen vind je op de begane grond. De keuken voor het vak Horeca. Bij het vak Dienstverlening en zorg vind je ook ons schoolrestaurant Het Proeflokaal. Bij het vak techniek o.a. een lascabine en werkbanken. Er is een stukje winkel nagebouwd in het lokaal van Verkoop. Ook is er een kas op het terrein voor het vak groen.

Natuurlijk is er ook een aula waar je pauze kunt houden (met een kantine waar je onder andere lekkere, gezonde dingen kunt kopen!). Hou jij wel van een beetje bewegen? Achter de school hebben we ook nog een gymlokaal.

Elke leerling op De Tender heeft een mentor. Zij houden samen met jou in de gaten of het lukt om je doelen te halen. 
Op De Tender begin je de dag altijd met een mentor half uur. Hierin wordt besproken wat er die dag gaat gebeuren. Ook staat er elke 6 weken een individueel gesprek met je mentor op de agenda. Dus heb je een vraag of probleem? Ga dan naar je mentor!

Jazeker! Je boeken worden aan het begin van het schooljaar uitgereikt op school.

Daarnaast werken onze leerlingen ook met een Chromebook. Dit is een relatief goedkope, kleine laptop die werkt met een online besturingssysteem: Chrome OS. Enkele belangrijke voordelen zijn: de korte opstarttijd, de lange accuduur en de stabiliteit

Tijdens de kennismakingsmiddag (voor de zomervakantie) ontvang je een lijstje met spullen die je nodig hebt voor school. Op De Tender krijg je een speciale agenda (doelagenda) aan het begin van het schooljaar. Die hoef je dus niet zelf te kopen. Wel is het natuurlijk handig om een etui, pennen, schaar, plakstift en dat soort spullen te kopen. 

In verband met de veiligheid, hygiëne en de bescherming van eigen kleding, heb je bij bepaalde praktijkvakken en stages werkkleding en veiligheidsschoenen nodig. De Tender bestelt voor elke leerling een persoonlijk werkkledingpakket op maat, dat op school wordt afgeleverd. Ouders en verzorgers hoeven hiervoor niets voor te doen.

Verder heeft De Tender algemene beschermende middelen die door leerlingen gebruikt kunnen worden, zoals lasjassen voor metaaltechniek en softshell-jassen voor de groenafdeling. Voor de werkkleding ontvangen ouders een factuur via Wiscollect.

Op De Tender werken we met een doelagenda. Deze doelagenda krijg je aan het begin van het schooljaar. Hierin komt te staan wat je rooster is. Per dag vul je hierin welke lessen je die dag hebt. Ook komt er in te staan aan welk doel je die week werkt. Dit doel bedenk je samen met je mentor tijdens een mentorgesprek. Je doelagenda neem je mee naar elke les die je volgt en aan het einde van iedere les, wordt deze ingevuld. Van de docenten krijg je dan een tip of top over hoe het in de les is gegaan.

Een Chromebook is een relatief goedkope, kleine laptop die werkt met een online besturingssysteem: Chrome OS. Enkele belangrijke voordelen zijn: de korte opstarttijd, de lange accuduur en de stabiliteit. 

Op Het Rhedens De Tender werk je met een Chromebook en het programma Google for Education. In de eerste schoolweek krijg je alle informatie over hoe een Chromebook werkt en wat je er allemaal mee gaat doen. Natuurlijk heb je ook nog boeken, maar daarnaast zul je steeds meer gebruikmaken van digitale leermiddelen.

In samenwerking met Het Rhedens Dieren biedt Het Rhedens De Tender een pro/vmbo-basis leerroute aan: een passend onderwijsaanbod voor leerlingen die zich bij de start van het voortgezet onderwijs op de grens tussen praktijkonderwijs en vmbo-basis bevinden.

Heeft u vragen? Mail dan naar infodetender@hetrhedens.nl of bel via 0313 422 765

445A6399-Verbeterd-NR.jpg
FAQ
456