Het Rhedens De TenderVeelgestelde vragen
`
HomeHet Rhedens De TenderVeelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

tp De Tender wordt jouw ontwikkeling gevolgd en vastgelegd in Presentis. Hierin staan bijvoorbeeld de doelen waaraan je werkt. Ook is er informatie in terug te vinden over gesprekken, tips en tops, beroepscompetenties, cijfers, stage enzovoorts. Daarnaast is er een logboek waarin dagelijke zaken worden genoteerd. Niet alleen jij kunt kijken wat er in Presentis staat, maar ook je ouders of verzorgers.

We hebben een mooi gebouw, niet veel groter dan jouw basisschool. De onderbouwleerlingen hebben een vast lokaal waar ze de meeste tijd les volgen. Dit lokaal ligt op de eerste verdieping van het gebouw. Op deze verdieping zijn ook de lokalen voor beeldende vorming en muziek. Sommige vakken kunnen niet in een 'gewoon' lokaal worden gegeven. Daarom zijn er speciale lokalen; praktijklokalen voor de praktijkvakken. Deze lokalen vind je op de begane grond. De keuken voor het vak Horeca. Bij het vak Dienstverlening en zorg is een klein restaurant te vinden. Bij het vak techniek o.a. een lascabine en werkbanken. Er is een stukje winkel nagebouwd in het lokaal van Verkoop. Ook is er een kas op het terrein voor het vak groen. Natuurlijk is er ook een aula waar je pauze kunt houden (met een kantine waar je onder andere lekkere, gezonde dingen kunt kopen!). Hou jij wel van een beetje bewegen? Achter de school hebben we ook nog een gymlokaal.

Elke leerling op De Tender heeft een mentor. Zij houden samen met jou in de gaten of het lukt om je doelen te halen. 
Op De Tender begin je de dag altijd met een mentor half uur. Hierin wordt besproken wat er die dag gaat gebeuren. Ook staat er elke 6 weken een individueel gesprek met je mentor op de agenda. Dus heb je een vraag of probleem? Ga dan naar je mentor!

Jazeker! Je boeken worden aan het begin van het schooljaar uitgereikt op school.

Tijdens de kennismakingsmiddag (voor de zomervakantie) ontvang je een lijstje met spullen die je nodig hebt voor school. Op De Tender krijg je een speciale agenda (doelagenda) aan het begin van het schooljaar. Die hoef je dus niet zelf te kopen. Wel is het natuurlijk handig om een etui, pennen, schaar, plakstift en dat soort spullen te kopen. Voor de praktijkvakken zijn veiligheidsschoenen belangrijk.

Op De Tender werken we met een doelagenda. Deze doelagenda krijg je aan het begin van het schooljaar. Hierin komt te staan wat je rooster is. Per dag vul je hierin welke lessen je die dag hebt. Ook komt er in te staan aan welk doel je die week werkt. Dit doel bedenk je samen met je mentor tijdens een mentorgesprek. Je doelagenda neem je mee naar elke les die je volgt en aan het einde van iedere les, wordt deze ingevuld. Van de docenten krijg je dan een tip of top over hoe het in de les is gegaan.

ECS_0530
FAQ
456