Welkom bij Het Rhedens DierenHet Rhedens Dieren
`
HomeHet Rhedens DierenEven voorstellen

Welkom bij Het Rhedens Dieren!

Het Rhedens Dieren is een school met een duidelijke streekfunctie. Daarmee bedoelen we dat we er zijn voor alle middelbare scholieren in Dieren en wijde omgeving (zeg maar van Arnhem Noordoost tot en met Brummen en van Eerbeek tot voorbij Doesburg). Iedereen is van harte welkom. Je kunt bij ons terecht voor alle leerjaren van vmbo-bl/kl, mavo, havo en vwo.  

Alle niveaus
In de onderbouw hebben we ‘homogene’ klassen (vmbo-bl en vmbo-kl) en ‘dakpanklassen’ (mavo/havo en havo/vwo). Na de tweede klas kies je definitief op welke niveau je verdergaat. Vmbo-bl/kl en mavo duren vier jaar, havo vijf jaar en vwo zes jaar. Het vmbo-diploma geeft toegang tot het middelbaar beroepsonderwijs (mbo), het mavo-diploma tot het mbo en de havo, het havo-diploma tot het hoger beroepsonderwijs (hbo) en het vwo-diploma tot de universiteit. Als streekschool hebben we uitstekende contacten met de basisscholen in ons voedingsgebied én met het vervolgonderwijs (mbo, hbo en universiteiten). Hierdoor ben je verzekerd van een soepele overgang van de basisschool naar de middelbare school en daarna van een goede aansluiting op je vervolgopleiding. 

Uitdagend onderwijs
Kenmerkend voor Het Rhedens Dieren is dat we onze leerlingen op alle niveaus aanmoedigen om het maximale uit zichzelf te halen, zowel binnen als buiten de lessen. Dat doen we door uitdagend onderwijs te bieden, verzorgd door betrokken docenten die hun vak verstaan. Leerlingen kunnen rekenen op uitstekende begeleiding (de meeste klassen hebben zelfs twee mentoren). Verder hebben we het unieke Extend-programma en zijn er heel veel activiteiten op het gebied van kunst, cultuur en sport. Leren op Het Rhedens Dieren is dus ook ontzettend leuk! 

Fijne sfeer in een mooi gebouw
Op Het Rhedens Dieren werken we samen – leerlingen, medewerkers en ouders – en vertrouwen we elkaar. We staan positief in het leven, we lossen problemen snel op en als we afspraken maken, komen we die na. De sfeer in de klas en op school is een vast onderdeel van de mentorlessen. Op onze school mag en kun je jezelf zijn. Wij vinden het mooi dat mensen verschillend zijn. Dat alles samen zorgt voor een fijne en veilige school, waar letterlijk iedereen zich welkom voelt. Aan de goede sfeer draagt ook het moderne, open en kleurrijke gebouw bij.  

Het Rhedens Dieren

  • Alle leerjaren van vmbo, mavo, havo en vwo
  • Méér dan alleen de verplichte lesstof
  • Kleinschalige school met oog voor iedere leerling
  • Goede docenten, afwisselende lessen
  • Steeds meer je eigen keuzes maken
HRD-gebouw-villas-3_210
Aanmelden

Wil jij ook naar Het Rhedens Dieren? Wat leuk! Je ouders moeten dan alleen nog even het aanmeldingsformulier invullen (vóór 15 maart). Dit formulier is verkrijgbaar bij je basisschool maar ook online in te vullen op onze website.

Meld je hier aan!
Jikke Engel HRD
Jikke over keuzevakken

Als extra keuzevak heb ik podiumkunsten gekozen. Dat is twee uur per week. Met een groepje meiden leren we acteren en we zijn bezig met muziek. Ik vind het hartstikke leuk!

360