Welkom bij Het Rhedens DierenHet Rhedens Dieren
`
HomeHet Rhedens DierenEven voorstellen

Welkom bij Het Rhedens Dieren!

Het Rhedens Dieren is een school met een duidelijke streekfunctie. Daarmee bedoelen we dat we er zijn voor alle middelbare scholieren in Dieren en wijde omgeving (zeg maar van Arnhem Noordoost tot en met Brummen en van Eerbeek tot voorbij Doesburg). Iedereen is van harte welkom. Je kunt bij ons terecht voor alle leerjaren van vmbo, havo en vwo.  

Alle niveaus

In de onderbouw hebben we ‘dakpanklassen’: vmbo-bl/kl, vmbo-kl/tl, vmbo-tl/havo en havo/vwo. Na de onderbouw kies je definitief op welk niveau je verder gaat. Vmbo duurt vier jaar, havo vijf jaar en vwo zes jaar. Het vmbo-diploma geeft toegang tot het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) en de havo, het havo-diploma tot het hoger beroepsonderwijs (hbo) en het vwo-diploma tot de universiteit. Als streekschool hebben we uitstekende contacten met de basisscholen in ons voedingsgebied én met het vervolgonderwijs (mbo, hbo en universiteiten). Hierdoor ben je verzekerd van een soepele overgang van de basisschool naar de middelbare school en daarna van een goede aansluiting op je vervolgopleiding. 

NIEUW: PRO/VMBO-BASIS
In schooljaar 2020-2021 starten Het Rhedens Dieren en Het Rhedens De Tender (bij voldoende aanmeldingen) een pilot voor een pro/vmbo-basis leerroute: een passend onderwijsaanbod voor leerlingen die zich bij de start van het voortgezet onderwijs op de grens tussen praktijkonderwijs en vmbo-basis bevinden. KLIK HIER voor de flyer!

Uitdagend onderwijs
Kenmerkend voor Het Rhedens Dieren is dat we onze leerlingen op alle niveaus aanmoedigen om het maximale uit zichzelf te halen, zowel binnen als buiten de lessen. Dat doen we door uitdagend onderwijs te bieden, verzorgd door betrokken docenten die hun vak verstaan. Leerlingen kunnen rekenen op uitstekende begeleiding (de meeste klassen hebben zelfs twee mentoren). Verder hebben we het unieke Extend-programma en zijn er heel veel activiteiten op het gebied van kunst, cultuur en sport. Leren op Het Rhedens Dieren is dus ook ontzettend leuk! 

Fijne sfeer in een mooi gebouw
Op Het Rhedens Dieren werken we samen – leerlingen, medewerkers en ouders – en vertrouwen we elkaar. We staan positief in het leven, we lossen problemen snel op en als we afspraken maken, komen we die na. De sfeer in de klas en op school is een vast onderdeel van de mentorlessen. Op onze school mag en kun je jezelf zijn. Wij vinden het mooi dat mensen verschillend zijn. Dat alles samen zorgt voor een fijne en veilige school, waar letterlijk iedereen zich welkom voelt. Aan de goede sfeer draagt ook het moderne, open en kleurrijke gebouw bij.  

Het Rhedens Dieren

  • Alle leerjaren van vmbo, havo en vwo
  • Méér dan alleen de verplichte lesstof
  • Kleinschalige school met oog voor iedere leerling
  • Goede docenten, afwisselende lessen
  • Steeds meer je eigen keuzes maken
Sanne Heitink
Sanne over haar mentor

“Ik heb een hele fijne mentor. Ze geeft bijvoorbeeld tips hoe je moet leren en ze spreekt ook apart af met leerlingen. Gewoon om te vragen hoe het gaat.”

Esther van Gorkum
Een gezellige en fijne school!

“Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk," vertelt docent Esther van Gorkum. "Leerlingen maken mijn dag en ik vind het heerlijk om ze welkom te heten in de les. De stof uitleggen, ze verder helpen en zien groeien: het is dé reden dat ik in het onderwijs zit. Daar komt nog eens bij, dat Het Rhedens een hele fijne school is. Iedereen kan zichzelf zijn, zowel leerlingen als medewerkers. En daarom is het ook nog eens supergezellig!”

HRD-gebouw-villas-3_210
Aanmelden

Wil jij ook naar Het Rhedens Dieren? Wat leuk! Je ouders moeten dan alleen nog even het aanmeldingsformulier invullen (vóór 15 maart). Dit formulier is verkrijgbaar bij je basisschool maar ook online in te vullen op onze website.

Meld je hier aan!
360