Welkom bij Het Rhedens DierenHet Rhedens Dieren
`
HomeHet Rhedens DierenEven voorstellen

Welkom bij Het Rhedens Dieren!

Het Rhedens Dieren is een school met een duidelijke streekfunctie. Daarmee bedoelen we dat we er zijn voor alle middelbare scholieren in Dieren en wijde omgeving (zeg maar van Arnhem Noordoost tot en met Brummen en van Eerbeek tot voorbij Doesburg). Iedereen is van harte welkom. Je kunt bij ons terecht voor alle leerjaren van vmbo, havo en vwo.  

Neem een kijkje in onze school
Ben je benieuwd hoe ons gebouw er van binnen uitziet? De lokalen, de gymruimtes, de aula, de mediatheek, de receptie enzovoorts...klik dan HIER! 

Vakfilmpjes
Benieuwd naar de vakken die we geven?
We hebben er korte filmpjes van gemaakt! Klik HIER!

Dakpanklassen
In de onderbouw hebben we in leerjaar 1 én 2  dakpanklassen: vmbo-bl/kl, vmbo-kl/tl, vmbo-tl/havo en havo/vwo. In deze dakpanklassen zitten dus twee niveaus bij elkaar. Je hebt dan genoeg tijd om te ontdekken welk niveau het beste bij jou past. In de loop van het tweede jaar wordt definitief bepaald op welk niveau je verder gaat. Dit gebeurt op basis van je resultaten, maar er wordt ook gekeken naar je inzet en werkhouding. Als blijkt in leerjaar 1 dat je het heel erg goed doet, dan bestaat de mogelijkheid dat je in leerjaar 2 naar een andere dakpanklas kan.

In de onderbouw word je begeleid door je eigen coach. Daarnaast is er een docent die het groepsuur geeft. Tijdens dit groepsuur is aandacht voor studievaardigheden en voor sociale vaardigheden. Naast hulp van je coach en andere docenten, krijg je voorlichting en begeleiding van onze decanen. 

Bovenbouw
Na de onderbouw kies je definitief op welk niveau je verder gaat. Vmbo duurt vier jaar, havo vijf jaar en vwo zes jaar. Het vmbo-diploma geeft toegang tot het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) en de havo, het havo-diploma tot het hoger beroepsonderwijs (hbo) en het vwo-diploma tot de universiteit. De decanen helpen je om een goede pakketkeuze te maken. Dit gebeurt in leerjaar 2 van het vmbo en in leerjaar 3 van de havo en vwo. Ook je ouders worden erbij betrokken. We willen allemaal dat je een goede keuze maakt!

Als streekschool hebben we uitstekende contacten met de basisscholen in ons voedingsgebied én met het vervolgonderwijs (mbo, hbo en universiteiten). Hierdoor ben je verzekerd van een soepele overgang van de basisschool naar de middelbare school en daarna van een goede aansluiting op je vervolgopleiding. 

PRO/VMBO-BASIS
In schooljaar 2020-2021 zijn Het Rhedens De Tender en Het Rhedens Dieren een pro/vmbo-basis leerroute gestart: een passend onderwijsaanbod voor leerlingen die zich bij de start van het voortgezet onderwijs op de grens tussen praktijkonderwijs en vmbo-basis bevinden. De flyer 'Pro/vmbo-basis' staat in Publicaties.

Uitdagend onderwijs
Kenmerkend voor Het Rhedens Dieren is dat we onze leerlingen op alle niveaus aanmoedigen om het maximale uit zichzelf te halen, zowel binnen als buiten de lessen. Dat doen we door uitdagend onderwijs te bieden, verzorgd door betrokken docenten die hun vak verstaan. Leerlingen kunnen rekenen op uitstekende, persoonlijke begeleiding (de meeste klassen hebben zelfs twee coaches). Verder zijn er heel veel activiteiten op het gebied van kunst, cultuur en sport. Leren op Het Rhedens Dieren is dus ook ontzettend leuk! 

Fijne sfeer in een mooi gebouw
Op Het Rhedens Dieren werken we samen – leerlingen, medewerkers en ouders – en vertrouwen we elkaar. We staan positief in het leven, we lossen problemen snel op en als we afspraken maken, komen we die na. De sfeer in de klas en op school is een vast onderdeel van de mentorlessen. Op onze school mag en kun je jezelf zijn. Wij vinden het mooi dat mensen verschillend zijn. Dat alles samen zorgt voor een fijne en veilige school, waar letterlijk iedereen zich welkom voelt. Aan de goede sfeer draagt ook het moderne, open en kleurrijke gebouw bij.  

Het Rhedens Dieren

  • Alle leerjaren van vmbo, havo en vwo
  • Méér dan alleen de verplichte lesstof
  • Kleinschalige school met oog voor iedere leerling
  • Goede docenten, afwisselende lessen
  • Steeds meer je eigen keuzes maken
Lena Boven
Lena over Het Rhedens Dieren
Leerling Lena Boven

"Het eerste woord dat bij me opkomt als ik aan Het Rhedens Dieren denk, is kleurrijk. Het is een kleurrijke, lichte school. Ook best wel groot, maar op zo’n manier dat het niet intimiderend is. Alles is duidelijk ingedeeld."

Jade La Grange
Jade over de docenten
Leerling Jade La Grange

"De docenten zijn aardig en betrokken. Als je ergens mee zit, of als je extra uitleg wil bijvoorbeeld, kun je bij ze terecht. Je kunt ook altijd naar je mentor."

445A6598-Verbeterd-NR.jpg
Aanmelden

Wil jij ook naar Het Rhedens Dieren? Wat leuk! Je ouders moeten dan alleen nog even het online aanmeldingsformulier invullen.

Meld je hier aan!

Schoolleiding

theo def.jpg
Locatiedirecteur a.i.
Dhr. T. (Theo) Jaspers
Afdelingsleiders
 

Onderbouw alle afdelingen (ljr 1 en 2):
Mw. Y. (Yvonne) Boelman
Mw. Y. (Yvonne) Gerridzen
Mw. G.A. (Gwen) Woesthoff 

Bovenbouw alle afdelingen (ljr 3 en hoger): 
Dhr. E. (Ewout) Wessels: vmbo b/k/g/t - ljr 3 en 4 
Dhr. M. (Mike) Herni: vmbo b/k/g/t - ljr 3 en 4
Mw. R. (Rolinka) Schipper: havo/vwo - ljr 3 t/m 6

360