Nu ook de bovenbouw!Havo/vwo
`

Excelleren mag en kan

Onderbouw
In de havo/vwo-dakpanklas krijg je verschillende vakken aangeboden zoals Nederlands, Engels, Frans, Duits, wiskunde en science. Maar ook maatschappelijke vakken zoals geschiedenis en aardrijkskunde. Je krijgt ook lichamelijke opvoeding. En, om je creatief te ontwikkelen, volg je drama en muzieklessen. Een aantal keren per jaar kun je zelf kiezen welke keuzeclinic je wil volgen. De clinics worden ingevuld vanuit verschillende vakgebieden. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor EHBO of computational science. De keuzeclinics helpen je ontdekken waar je talenten liggen.

Als jij ambitieus bent en graag nieuwe dingen ontdekt, zul je zien dat je op Het Rhedens Dieren helemaal goed zit. Wij hebben hoge verwachtingen van iedere leerling en willen dat je het beste uit jezelf haalt. We juichen het toe als jij daarbij zelf het initiatief neemt (het is jouw toekomst). En omdat iedereen anders is, leveren we zoveel mogelijk maatwerk. Dat kan extra ondersteuning zijn, maar ook verdieping. Want excelleren mag én kan op Het Rhedens Dieren.

Bovenbouw
Aan het einde van het derde leerjaar kies je een profiel voor in de bovenbouw. Er zijn vier profielen: natuur & techniek, natuur & gezondheid, economie & maatschappij en cultuur & maatschappij. Bij deze keuze word je begeleid door je coach en docenten en door de decaan. Je ouders worden hier nauw bij betrokken. Naast de profielen zijn er vakken die voor iedereen verplicht zijn (Nederlands, Engels, lichamelijke opvoeding) en is er een vrije keuzeruimte. Daarin kun je vakken uit een ander profiel kiezen én clinics die een aanvulling vormen op je diploma. Omdat je dat leuk of interessant vindt of omdat je het nodig hebt voor je vervolgopleiding.

  • ECS_1754
  • DSC_9314
  • ECS_2150
SanderWeb-1
Geef de leerling ruimte
Docent Sander Demmink

“Leerlingen hebben ruimte nodig, moeten buiten de gebaande paden kunnen treden," vindt docent Sander Demmink. "Het is onze taak om ze te laten ontdekken, te laten spelen met de ruimte en óók, te laten ervaren hoe het is als iets niet goed gaat. Om ze vervolgens weer bij de hand te nemen en alternatieven te bieden.

Een mooi proces en één van de redenen dat ik vind dat ik het mooiste vak ter wereld uitoefen!"

Samenwerken
440