Nu ook de bovenbouw!Havo/vwo
`

Excelleren mag en kan

Onderbouw
In de havo/vwo-dakpanklas krijg je verschillende vakken aangeboden zoals Nederlands, Engels, Frans, Duits, wiskunde en science. Maar ook maatschappelijke vakken zoals geschiedenis en aardrijkskunde. Je krijgt ook lichamelijke opvoeding. En, om je creatief te ontwikkelen, volg je drama en muzieklessen. Een aantal keren per jaar kun je zelf kiezen welke keuzeclinic je wil volgen. De clinics worden ingevuld vanuit verschillende vakgebieden. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor EHBO, Italiaans, Cambridge Engels of computational science. De keuzeclinics helpen je ontdekken waar je talenten liggen.

Het best uit jezelf halen
Als jij ambitieus bent en graag nieuwe dingen ontdekt, zul je zien dat je op Het Rhedens Dieren helemaal goed zit. Wij hebben hoge verwachtingen van iedere leerling en willen dat je het beste uit jezelf haalt. We juichen het toe als jij daarbij zelf het initiatief neemt (het is jouw toekomst). En omdat iedereen anders is, leveren we zoveel mogelijk maatwerk. Dat kan extra ondersteuning zijn, maar ook verdieping. Want excelleren mag én kan op Het Rhedens Dieren.

Bovenbouw
Aan het einde van het derde leerjaar kies je een profiel voor in de bovenbouw. Er zijn vier profielen: natuur & techniek, natuur & gezondheid, economie & maatschappij en cultuur & maatschappij. Bij deze keuze word je begeleid door je coach en docenten en door de decaan. Je ouders worden hier nauw bij betrokken. Naast de profielen zijn er vakken die voor iedereen verplicht zijn (Nederlands, Engels, lichamelijke opvoeding) en is er een vrije keuzeruimte. Daarin kun je vakken uit een ander profiel kiezen én clinics die een aanvulling vormen op je diploma. Omdat je dat leuk of interessant vindt of omdat je het nodig hebt voor je vervolgopleiding.

  • 445A6618-Verbeterd-NR.jpg
Jade La Grange
Jade over keuzeclinics
Vwo-leerling Jade La Grange

"Als keuzeclinic volg ik Cambridge Engels. Ik kon kiezen uit ICT, muziek of Italiaans. Cambridge vind ik niet altijd leuk om te doen, maar het is wel handig om het certificaat te hebben. Voor veel vervolgopleidingen is het een vereiste dat je goed bent in Engels."

Lena Boven
Lena over beeldende vorming
Vwo-leerling Lena Boven

"Ik hou van kunst en tekenen, daarom vind ik beeldende vorming ook een leuk vak. Wat ik later wil worden, weet ik nog niet. Op zich zou de kunstacademie in Arnhem wel bij me passen, maar liever zou ik een wat bredere studie kiezen. Met het vakkenpakket dat ik kies - Natuur en Gezondheid - heb ik straks keuze genoeg."

440