19 april 2018 - Dm3b van #hetrhedensdieren heeft buiten les...Lekker even het gebouw… https://t.co/iicDNmtI2h
18 april 2018 - Terwijl ik de volgende dag van het #cspe voorbereid, kijkt collega @wskamphuis het gemaakte werk van vandaag na in… https://t.co/DOaFm8Ys3a
16 april 2018 - Het Rhedens Dieren houdt sponsorloop voor motorrun https://t.co/rRwpml1DPP https://t.co/AC815gSZDv
16 april 2018 - #examenstunt mavo4 op #hetrhedensdieren. Feest voor leerjaar 3 & 4… https://t.co/eqm9hHzucu
13 april 2018 - Herdenking bevrijding Dieren in het Carolinapark https://t.co/2KNzWKAKdk
Welkom bij Het Rhedens!

Het Rhedens Rozendaal


Een boeiende leeromgeving in een persoonlijke sfeer

Als je op zoek bent naar een gezellige, ondernemende en sociale school
met veel boeiende extra’s, moet je echt naar Het Rhedens Rozendaal. Je
zult verrast zijn over het prachtige schoolgebouw dat ook nog eens in een
hele mooie omgeving ligt. Binnen vind je onder andere een sfeervolle, bijzonder opgezette aula, modern ingerichte lokalen en een ruime mediatheek. Maar nog veel belangrijker: we hebben leuke en betrokken leraren, die je heel goed begeleiden. Je voelt je snel thuis.

Het Rhedens Rozendaal biedt het volledige havo, atheneum en gymnasium aan. Op Het Rhedens Rozendaal kun je alle leerjaren van het havo en atheneum volgen. Voor de atheneum leerlingen is het ook mogelijk om toegelaten te worden in de gymnasiumklas. Zij krijgen dan de keuze om Latijn en Grieks te volgen. In de eerste twee leerjaren zijn er - naast de gymnasiumklassen - havo/atheneum-dakpanklassen. In de derde zit je ineen havo-, atheneum- of gymnasiumklas. Het havo/atheneum kent een tweejarige brugperiode. Als je een vwo advies hebt, kun je ook kiezen voor de gymnasiumbrugklas. Je leert dan niet alleen veel over de taal en cultuur van de oude Grieken en Romeinen, maar je oefent ook een manier van problemen aanpakken waar je je hele leven plezier van hebt. In het derde leerjaar van het havo, atheneum en gymnasium kies je het examenprofiel dat bij je past, plus enkele vakken in de ‘vrije ruimte’. Vanaf de vierde klas werk je steeds meer zelfstandig, en daar ben je dan ook goed op voorbereid.

Havo/atheneum-dakpanklas
De havo/atheneum-dakpanklas is voor leerlingen met het advies havo, havo/vwo of vwo. Je krijgt les op havo/vwo-niveau. In leerjaar 3 stroom je door naar een havo- of atheneumklas.

Atheneum-/gymnasiumklas
Als je een puur vwo-advies hebt, kun je ook kiezen voor de atheneum-/gymnasiumklas. Je krijgt les op vwo-niveau én de keuze om Latijn en Grieks te volgen. Ook zonder Latijn of Grieks te volgen kun je in deze klas geplaatst worden. In leerjaar 3 stroom je door naar een atheneum- of gymnasiumklas.

Studium Generale
Op vaste momenten in de week wordt het rooster onderbroken voor keuze-uren (één uur per week gedurende het eerste leerjaar) en Studium Generale-uren (een uur per week gedurende het vierde en vijfde leerjaar). De leerlingen maken op genoemde uren een keuze uit een aanbod dat verdieping en verbreding van het reguliere onderwijsaanbod als doel heeft. Leerlingen kunnen bijvoorbeeld kiezen voor theater.

Culturele activiteiten
Er zijn diverse avonden in het schooljaar waarop de leerlingen op cultureel gebied actief zijn. Jaarlijks wordt de Culturele Avond en het klassieke midwinterconcert georganiseerd. Bovendien zijn leerlingen actief in diverse muziekgroepen die op school worden gevormd. Het Rhedens heeft daarvoor een speciale oefenruimte ingericht. De school stimuleert museum- en schouwburgbezoek en biedt regelmatig een theatervoorstelling of concert in de aula aan. Muziek en tekenen zijn eindexamenvakken.

Exacte vakken stimuleren
Het onderwijs in de binask-vakken concentreert zich in het binask-deel van de school. Het vak Natuur, Leven en Techniek past binnen het streven van Het Rhedens om de keuze voor exacte vakken te stimuleren. Door onze samenwerking met de Radboud Universiteit in Nijmegen wordt het volgen van exacte vakken in de praktijk gestimuleerd.