Kiezen is een groeiprocesDecanaat Rozendaal
`

Wat kunnen de decanen voor jou doen?

De decanen op Het Rhedens houden zich bezig met Loopbaanoriëntatie en -begeleiding (Lob). We hebben een tweedelijns decanaat; dat betekent dat de begeleiding van leerlingen in hun keuzes in eerste instantie door de mentoren en coaches wordt opgepakt. Ze begeleiden de leerlingen bij het maken van keuzes voor een profiel (vakkenpakket) of een opleiding na de middelbare school. De mentoren en coaches worden hierin ondersteund door het decanaat. Voor een specialistische vraag kun je altijd terecht bij één van onze decanen.

Ondersteunen bij profielkeuze
De decanen ondersteunen leerlingen van de 3e klas bij het kiezen van een profiel. Ze sturen de mentoren aan die een deel van het keuzeprogramma voor hun rekening nemen. Het Rhedens Rozendaal maakt gebruik van de keuzemethode van dedecaan.net. Ze informeren ook ouders over de profielkeuzemogelijkheden die de school biedt.

In de bovenbouw begeleiden in eerste instantie de coaches de leerlingen bij het kiezen van een vervolgopleiding. We vinden het belangrijk dat de leerlingen kennis vergaren van dat wat er na de middelbare school aan studies en opleidingen mogelijk is. Maar ook dat leerlingen inzicht krijgen in (on)mogelijkheden, in wie ze zijn, wat ze kunnen en wat ze willen.

Studiekeuzemethode
In samenwerking met de HAN is er voor de leerlingen van havo 4 en 5 een eigen studiekeuzemethode ontwikkeld. De leerlingen spelen het iquestspel waarbij ze kennis opdoen over zichzelf én over de interessegebieden met bijbehorende opleidingen met als doel: een bewuste studiekeuze maken! De leerlingen maken een (SDS)interessetest en nemen deel aan het project “Van Leerling naar Student” van de HAN.

De leerlingen van vwo 4 volgen een deel van het programma van havo 4 en gaan naar de universiteit van Nijmegen (Radboud Try-out). De leerlingen van vwo 5 maken de (SDS)interessetest en gaan in november naar de open dag van de universiteit van Utrecht.

Het Rhedens Rozendaal heeft twee decanen: Mevrouw M. van der Goes en Mevrouw A. Nijboer. Je kunt ze per per e-mail bereiken: decaanrozendaal@hetrhedens.nl

Actuele profielkeuze informatie

Informatie profielkeuze voor ouders en leerlingen uit 3 havo/vwo
Informatie over alle profielen havo 2023-2024
Informatie over alle profielen vwo 2023-2024

Jasper 1 website bewerkt.png
Jasper over studiekeuzebegeleiding
Leerling Jasper Ruzius

We krijgen hier studiekeuzebegeleiding van onze decaan. Best handig, want je ziet een beetje waar je interesses liggen. Ook krijg je een idee van hoeveel studies er zijn (heel veel!), zodat je alvast een beetje kunt filteren. Misschien ga ik geneeskunde studeren, dat lijkt me heel boeiend.

445A4775-bewerkt.jpg
onze decaan helpt je
433