Belangrijke data
`
HomeGroep 7 en 8Belangrijke data

Belangrijke data

ONLINE VOORLICHTINGSAVOND 2021 

Voor ouders van leerlingen van groep 8 is er een online voorlichtingsavond. We vertellen dan alles over bijvoorbeeld ons onderwijs en de begeleiding op Het Rhedens. Ook wordt uitgelegd voor welke kinderen Het Rhedens een goede keuze is. En natuurlijk is er gelegenheid om vragen te stellen. De online voorlichtingsavonden op Het Rhedens Dieren en Het Rhedens Rozendaal waren in februari 2021.

De online voorlichtingsavond van Het Rhedens Dieren kunt u terugkijken via DEZE LINK

De online voorlichtingsavond van Het Rhedens Rozendaal kunt u terugkijken via DEZE LINK

Het Rhedens De Tender: op school, op individuele afspraak. U kunt nog steeds een rondleiding aanvragen. Dat kan telefonisch via 0313 422 765. 


HET RHEDENS APP

Download onze Het Rhedens App!

1. Download de gratis Open Dag App via de App of Play Store.
2. Zoek en selecteer onze school of scan de QR code in de app.

3. De app wordt nu standaard geopend als de app van Het Rhedens.

In de app kun je kiezen naar welke locatie je wilt. Daarvoor ga je naar het tandwieltje linksboven in beeldscherm!

MINILESSEN

Minilessen zijn korte lesjes die een indruk geven van een vak. Tijdens de minilessen ervaar je op een leuke manier wat het onderwijs op Het Rhedens inhoudt. 

In goed overleg met scholen in de regio is afgesproken om fysieke voorlichtingsactiviteiten, waaronder de minilessen, in ieder geval tot 21 maart 2021 uit te stellen. Het bij elkaar brengen van groep 8 leerlingen van zoveel verschillende basisscholen en in zulke grote getale, vinden we gezien de ontwikkelingen rondom het coronavirus te risicovol. 

Kijk mee in de les!

Omdat we groep 8 leerlingen natuurlijk heel graag een indruk willen geven van de diverse vakken op Het Rhedens, hebben we daar filmpjes van gemaakt. Zo kunnen ze toch een beetje meekijken in de les.

  • Het Rhedens Dieren en Het Rhedens Rozendaal hebben prachtige korte vakfilmpjes gemaakt. Eigenlijk een soort online minilessen, waardoor toekomstige leerlingen alsnog een goede indruk krijgen van de lessen die worden gegeven op deze locaties. Benieuwd naar de filmpjes van Het Rhedens Dieren? Klik dan HIER! Benieuwd naar de filmpjes van Het Rhedens Rozendaal? Klik dan HIER!

Op Het Rhedens De Tender is het mogelijk om een individuele rondleiding aan te vragen, zodat uw kind alsnog een goede indruk krijgt van de school. Dat kan telefonisch via 0313 422 765. 

GEZAMENLIJKE WEBSITE VERVANGT FYSIEKE SCHOLENMARKTEN!

Uw zoon of dochter zit in groep 8 van de basisschool. De komende maanden gaat hij of zij een belangrijke keuze maken: naar welke middelbare school ga ik volgend jaar? Om u en uw kind bij deze keuze te helpen, werken de middelbare scholen in Arnhem en omgeving aan een gezamenlijke website. Deze vervangt de fysieke scholenmarkten in november en december die vanwege de corona-omstandigheden niet kunnen doorgaan.

Kiesjenieuweschool.nl
Sinds 1 december 2020 staat het nieuwe, online vertrekpunt voor het kiezen van een passende middelbare school voor u klaar op kiesjenieuweschool.nl. Op deze website kunt u samen met uw kind op ontdekkingstocht!

Wat vind ik zoal op deze website?

  • De mogelijkheid een passende school te zoeken op basis van het schooladvies van uw kind;
  • Sfeerfilmpjes en presentatievideo‚Äôs van alle scholen in de regio Arnhem/Overbetuwe/Liemers;
  • Schoolkeuzefilm met uitleg over het voortgezet onderwijs;
  • Digitale schoolkeuzegids waarin alle middelbare scholen zich uitgebreid presenteren;
  • Data van de online open dagen in januari en februari.

INTRODUCTIEMIDDAG

Om de overstap naar de middelbare school makkelijker te maken, organiseren wij in juni een introductiemiddag voor onze nieuwe brugklasleerlingen. Deze dag kunnen leerlingen alvast kennismaken met hun nieuwe klas en met de mentor en ervaren hoe een middag op Het Rhedens eruitziet. 


 

FlyerA5-voorlichtingsavond 2021-V2.jpg
Voorlichtingsavond
405