Basisberoepsgerichte en kaderberoepsgerichte leerwegVmbo bl/kl
`

Kleine klassen en veel persoonlijke aandacht

Op Het Rhedens Dieren kun je in het vmbo kiezen voor de basisberoepsgerichte leerweg (bl) of de kaderberoepsgerichte leerweg (kl). De vmbo-bl klassen zijn klein en de vmbo-kl klassen proberen we zo klein mogelijk te houden. Als leerling krijg je dus veel persoonlijke aandacht en begeleiding.

Leergebieden
De onderbouw werkt met leergebieden. Daarmee bedoelen we dat vakken met elkaar samenwerken. Er zijn twee leergebieden: mens & natuur en mens & maatschappij. Hierdoor wordt de samenhang tussen mens, natuur en maatschappij duidelijker. Daarnaast krijg je vakken zoals science, wiskunde, Engels, Nederlands, Duits en lichamelijke opvoeding. Om je creatief te ontwikkelen, bieden we ook beeldende vorming, drama en muziek aan. Ook zijn er veel speciale projecten, die de lessen extra boeiend maken. Tijdens deze projecten ga je regelmatig de school uit.

Profiel kiezen
Aan het einde van de onderbouw kies je een profiel voor de bovenbouw (naast algemene vakken als Nederlands, Engels en een sectorgebonden vak: wiskunde, aardrijkskunde of Duits). Voor het maken van deze keuze word je begeleid door je coach en je ouders worden er ook bij betrokken: dat heet LOB (loopbaanoriƫntatie en begeleiding). Het onderwijs is erg praktijkgericht. Daarvoor beschikken we over moderne werkplekken, zodat het lijkt alsof je echt in een bedrijf of instelling aan het werk bent. Natuurlijk ga je ook op stage.

Maatwerk
Het vmbo-onderwijs op Het Rhedens Dieren wordt steeds meer afgestemd op de talenten en interesses
van de individuele leerling. In de bovenbouw kun je bijvoorbeeld modules uit andere profielen kiezen. Dus als je produceren, installeren & energie doet en een installatiebedrijf wilt beginnen, neem je er een module van economie & ondernemen bij. Zo proberen we steeds meer maatwerk te leveren, passend bij jouw voorkeuren.

Maatwerk

Het vmbo-onderwijs op Het Rhedens Dieren wordt steeds meer afgestemd op de talenten en interesses van de individuele leerling. In de bovenbouw kun je bijvoorbeeld modules uit andere profielen nemen. Dus als je produceren, installeren & energie doet en een installatiebedrijf wilt beginnen, neem je er een module van economie & ondernemen bij. 

445A6598-Verbeterd-NR.jpg
Aanmelden

Wil jij ook naar Het Rhedens Dieren? Wat leuk! Je ouders moeten dan alleen nog even het online aanmeldingsformulier invullen.

Meld je hier aan!
374