Kaderberoepsgerichte leerweg en theoretische leerwegVmbo kl/tl
`

Doorgroeien wanneer het kan

Ook de vmbo-kl/tl (theoretische leerweg)-onderbouw kent twee leergebieden van samenwerkende vakken: mens & maatschappij en mens & natuur. Daarnaast is er veel aandacht voor talen en staan wiskunde, science, beeldende vorming, drama, muziek en lichamelijke opvoeding op het rooster. In de onderbouw krijg je de mogelijkheid om je te ontwikkelen op het niveau dat bij je past.

Als je na twee jaar doorstroomt naar de bovenbouw vmbo-kl, maak je een keuze uit een van de praktische profielen: economie & ondernemen (E&O); produceren, installeren & energie (PIE) of zorg & welzijn (Z&W). Bij deze keuze biedt het LOB-programma (loopbaanoriƫntatie en begeleiding) hulp en worden je ouders betrokken.

Stroom je door naar vmbo-tl, dan kom je in de gemengde- en theoretisch leerweg (gt) die je voorbereidt op doorstroming naar het mbo of havo. Je maakt een keuze uit de meer theoretische profielen: economie, techniek of zorg & welzijn.
In leerjaar 3 volg je, naast je theorievakken, een praktijkvak.
In leerjaar 4 volg je je definitieve profiel. Je kiest dan een van de volgende leerroutes:

  • de gemengde leerweg: 5 theorievakken en een praktijkvak;
  • de theoretische leerweg: 6 theorievakken en een praktijkvak;
  • de theoretische leerweg: 7 theorievakken zonder praktijkvak.

De gemengde- en theoretische leerweg (gt) krijgt een nieuwe naam (naar verwachting 2024); de Nieuwe Leerweg (NL). Alle leerlingen in de NL volgen theorievakken en een praktijkvak. Ook bij deze keuze biedt het LOB-programma hulp en worden je ouders betrokken.

445A6598-Verbeterd-NR.jpg
Aanmelden

Wil jij ook naar Het Rhedens Dieren? Wat leuk! Je ouders moeten dan alleen nog even het online aanmeldingsformulier invullen.

Meld je hier aan!
376