Nieuws
`
HomeNieuwsOuder-leerling-wisselochtend Het Rhedens Dieren

Ouder-leerling-wisselochtend Het Rhedens Dieren

Woensdag 11 oktober aanstaande organiseert Het Rhedens Dieren een ouder-leerling-wisselochtend. Ouders/verzorgers van leerlingen uit leerjaar 1 mogen die ochtend de plaats van hun kind innemen. Dit kan voor één lesuur, een aantal lesuren of gedurende de hele ochtend. Tijdens deze ochtend maken ouders op een bijzondere manier kennis met de dagelijkse schoolpraktijk.

Op de ouder-leerling-wisselochtend stap je als ouder letterlijk een dag in de schoenen van je kind. In elke les is één persoon aanwezig: één van beide ouders of de leerling zelf. Er zit dus een mengeling van leerlingen en ouders in de klas.

Schoolwerk hoort erbij
Het is een gewone schooldag, dat betekent dat het schoolwerk is gemaakt, bij voorkeur door de ouder of leerling die meedoet. Aan het eind van de les worden zo nodig afspraken gemaakt over toetsen en wordt schoolwerk opgegeven. Degene die in de les aanwezig is, noteert dat. Uiteraard gelden op deze ochtend ook de normale schoolregels: te laat zijn bijvoorbeeld, betekent een briefje halen bij de receptie. Na afloop overleggen ouders met hun kinderen over de lessen die zijn overgenomen, zodat de leerling vervolgens weer goed voorbereid op school komt.

Mooie verhalen
Na de ouder-leerling-wisselochtend weten ouders een stuk beter hoe het reilt en zeilt op school, bij wie hun kind zoal in de klas zit en waar of met wie zij pauzeren. Schoolverhalen waarmee de leerling thuiskomt, krijgen zo een extra dimensie.

ECS_8549
Nieuws

Het Rhedens is een school voor iedereen, die bekend staat om de fijne sfeer en persoonlijke aandacht. Een school waar ontzettend veel gebeurt. Regelmatig plaatsen we daarover korte nieuwsberichtjes. Veel leesplezier!

194