Nieuws
`
HomeNieuwsLeerlingen Het Rhedens Dieren ondernemen voor goed doel

Leerlingen Het Rhedens Dieren ondernemen voor goed doel

Het afgelopen halfjaar zijn havo- en vwo-leerlingen van Het Rhedens Dieren voor het vak bedrijfseconomie praktisch gaan ondernemen. Maar liefst 22 groepjes van 2, 3 of 4 leerlingen hebben speciaal daarvoor hun eigen bedrijf opgericht. De daarmee gemaakte winst werd vrijdag 7 juli jl. gedoneerd aan Stichting Rhedense Schaapskudde.

De ondernemende leerlingen zitten in 4 havo, 4 vwo en 5 vwo. Met deze opdracht leren ze op een praktische manier hoe je een bedrijf kunt starten en runnen. Denk daarbij aan het opzetten van een ondernemingsplan, het doen van een marktonderzoek, het kiezen van een doelgroep, de promotie en het laten slagen van de verkoop. Docent bedrijfseconomie Ton Langelaan: “Eigenlijk kan je iets alleen maar leren door het te ervaren. Je begrijpt het pas als het in je spieren zit”.

Voor hun bedrijf hebben de leerlingen producten en diensten bedacht die bij hun interesses en talenten passen. Dat varieerde van bloemen, sieraden, schilderijen of tweedehands kleding verkopen tot auto's wassen, op kinderen passen, duurzame feestversiering maken, een fitness kookboek samenstellen, statiegeldflessen ophalen, activiteiten bedenken voor basisscholen en meer!

Op vrijdag 7 juli hebben twee leerlingen samen met hun docent Ton Langelaan de cheque overhandigd aan de voorzitter van de Rhedense Schaapskudde. Voor de leerlingen tevens een leuke ervaring om op deze manier kennis te maken met het Veluws Heideschaap. 

ECS_8549
Nieuws

Het Rhedens is een school voor iedereen, die bekend staat om de fijne sfeer en persoonlijke aandacht. Een school waar ontzettend veel gebeurt. Regelmatig plaatsen we daarover korte nieuwsberichtjes. Veel leesplezier!

194