Plusklas

Voor 8e groepers met een voorsprong

_HPV3075

Plusklas

Haal alles uit jezelf!

Het Rhedens Rozendaal biedt alle ruimte aan talent. Een mooi voorbeeld daarvan is de Plusklas, bedoeld voor achtstegroepers met een voorsprong.

Voor wie is de Plusklas?

Ga je volgend schooljaar naar groep 8, ben je nieuwsgierig, op zoek naar meer uitdaging en verdieping in jouw leren, wil je graag zelf dingen ontdekken en ben je eraan toe om alvast kennis te maken met het voortgezet onderwijs? Dan past de Plusklas bij jou!

In de Plusklas werk je samen met andere leerlingen uit groep 8 van verschillende basisscholen. Je gaat met elkaar onderzoeken en ontwerpen; je leert hoe je een onderzoek moet aanpakken, je leert over jezelf, over anderen en hoe je goed kunt samenwerken en presenteren.

Betrokkenheid ouders en leerkrachten 
Wat we allemaal doen in de Plusklas vertellen we aan ouders en leerkrachten in de nieuwsbrief. Een paar keer in het Plusklasjaar worden ouders en leerkrachten op school uitgenodigd om tijdens de open lessen een kijkje te nemen in de Plusklas en te zien wat de leerlingen daar allemaal leren en maken. Aan het eind van het Plusklasjaar is er een afsluitende bijeenkomst, waarin we het jaar met ouders en leerkrachten afronden. Leerlingen en docenten vertellen dan over hun ervaringen in de Plusklas en laten zien wat er allemaal is geleerd en gemaakt.

Wanneer?
De Plusklas van Het Rhedens Rozendaal vindt plaats op donderdag van 08.45 tot 10.45 uur.

Geen kosten!
We vinden het belangrijk dat alle leerlingen kunnen deelnemen aan de Plusklas.
Daarom zijn er geen kosten verbonden aan deelname.

_HPV9125B

Aanmelden

voor de Plusklas

De aanmelding voor de plusklas gaat via de leerkracht van groep 7 van de basisschool. De leerkracht selecteert welke leerlingen in aanmerking komen voor de Plusklas. Ouders en leerlingen worden door de leerkracht benaderd. Zij vullen allemaal een deel van het aanmeldformulier in.

De scholen ontvangen een brief van de Plusklas met daarin de belangrijke data met betrekking tot de aanmeldprocedure. De toelatingscommissie van de Plusklas bepaalt welke leerlingen geplaatst kunnen worden. Er wordt beslist op basis van motivatie van de leerling, informatie van de basisschool en eventuele onderzoeksresultaten. Van Plusklas-leerlingen wordt verwacht dat zij het hele schooljaar deelnemen aan de Plusklas.

Heb je meer vragen? Neem dan gerust contact op via plusklasrozendaal@hetrhedens.nl

Aanmeldformulier Plusklas