Jij kiest!

445A8565-Verbeterd-NR

Keuze-uren

Flexibel rooster

Op onze school heb je een flexibel rooster. Naast basislessen kies je je eigen keuze-uren. Tijdens de keuze-uren kun je zelfstandig werken aan schoolwerk. Of jezelf verdiepen in de vakken die je leuk vindt. Als er vakken zijn die je moeilijk vindt, dan kun je deze ook vaker volgen. Je coach helpt jou hierbij. Zo word je steeds beter in het plannen, organiseren en behalen van je eigen doelen!

Eigenaar van je leerproces
Het uitgangspunt is dat leerlingen beter leren als ze zich meer eigenaar voelen van hun eigen leerproces doordat zij keuzes kunnen maken. Extra aandacht voor het ene vak, meer zelfstudie voor een ander vak. Keuzes maken leer je niet van de ene op de andere dag. We begeleiden jou in dit leerproces. 

image 6

Keuze-uren

vanaf leerjaar 2

We bieden keuze-uren in leerjaren 2 tot en met 6. In de onderbouw zit je met leerjaar 2 en 3 bij elkaar. In de bovenbouw zijn de keuze-uren toegankelijk voor leerlingen uit alle jaarlagen en niveaus die het vak in hun pakket hebben.

Studielab-uren en plus-uren
Je kunt ook gaan voor studielab-uren en plus-uren. In leerjaar 1 bereiden we je stap voor stap voor op het maken van keuzes en het werken met keuze-uren. In leerjaar 2 en 3 kies je ongeveer vier keuze-uren per week. Met keuze-uren creëren we meer ruimte voor persoonlijke interesses en ontwikkeling. Dat geeft onze leerlingen de mogelijkheid om zich goed voor te bereiden op hun toekomst.

Flyer keuze-uren