Hoe gaat het in de les?

Dit kun je verwachten

Het Rhedens Rozendaal is een school met een breed aanbod. Of je nu het liefst bezig bent met talen, je graag verdiept in aardrijkskunde, geschiedenis en economie, graag onderzoek doet bij biologie of natuurkunde, óf je helemaal kunt verliezen in creatieve vakken; dat kan bij ons. Je kunt rekenen op goed onderwijs!

Omdat we jou heel graag een indruk willen geven van de verschillende vakken op onze school, hebben we wat filmpjes gemaakt. Klik op het vak waarvan je een filmpje wilt zien!

Jouw nieuwsgierigheid

wordt geprikkeld!

Op Het Rhedens Rozendaal wordt jouw nieuwsgierigheid op verschillende manieren geprikkeld. Het vak filosofie zet je aan het denken, je leert je eigen mening te onderzoeken, kritisch te luisteren en je leert vragen te stellen. Bij formeel denken leer je logisch te redeneren en door middel van verschillende strategieën problemen op te lossen. Als je meer wil weten over robotica, sterrenkunde en programmeren, dan leer je daar bij technologie alles over! 

In het eerste leerjaar volg je de vakken technologie, filosofie, formeel denken en burgerschap. In leerjaar twee kun je uit deze vakken kiezen. In de bovenbouw werken bij het vak natuur, leven & technologie (nlt) de vakken biologie, natuurkunde en scheikunde samen. Deze vakken hebben samen een speciaal ingericht gedeelte van de school, waar je proefjes kunt doen. Algemene natuurwetenschap (anw) is een goede voorbereiding op een bètavervolgopleiding. Je leert onder andere om je eigen onderzoek te doen. Ook werken we samen met de Radboud Universiteit Nijmegen. Onze leerlingen kunnen daar masterclasses volgen en deelnemen aan excellentieprogramma's.