Goed voorbereid naar de middelbare!Veelgestelde vragen
`
HomeVeelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Het Rhedens Dieren en Rozendaal zijn gevestigd in grote gebouwen. De Tender is wat kleiner maar toch groter dan jouw basisschool.
De schoolgebouwen hebben veel lokalen. Sommige vakken kunnen niet in een ‘gewoon’ lokaal worden gegeven. We hebben daarom ook speciale lokalen. Er is bijvoorbeeld een mediatheek, een danslokaal, muzieklokalen, een dramalokaal, praktijklokalen, verschillende gymzalen, computerlokalen.
In de aula of op het schoolterrein kun je de pauze doorbrengen.

Bij elk vak zit je in een ander lokaal. Op je lesrooster kan je precies zien waar je naartoe moet. Je mentor/coach zal je de eerste week wijzen waar je naartoe moet en anders is er vast wel iemand die jou kan helpen. Je zult zien: binnen een paar weken weet je de weg in de hele school.

Elke leerling van Het Rhedens heeft een mentor/coach. In de brugklas maakt je mentor/coach je wegwijs in de school. Jouw mentor onderhoudt contact met jou en met je ouders; legt uit hoe je huiswerk kunt plannen, hoe je het beste kunt leren en houdt je cijfers in de gaten. Ook spreekt de mentor/coach met jou en je klasgenoten over de sfeer in de klas en hoe die prettig kan blijven. In de brugklas is daarvoor elke week een speciaal mentoruur. Dus heb je een vraag of probleem? Ga dan naar je mentor/coach! 

Aan het begin van het schooljaar krijg je al je schoolboeken. Die worden geleverd door onze boekenleverancier. ’s Avonds kijk je op je rooster welke lessen je de volgende dag hebt en dan pak je je tas in. Je neemt natuurlijk alleen maar de boeken mee van de vakken die jij die dag hebt.

Op school heb je een eigen kluisje, voor je jas en je boeken. De boeken van de eerste lesuren doe je in je tas. Tijdens de pauze leg je al die boeken terug in je kluisje en pak je de boeken voor de volgende uren. Als je gym hebt, dan is een kluisje ook handig: je kunt er al je kostbare spullen inleggen, zoals een telefoon, laptop of portemonnee.
Aan het eind van de dag neem je de boeken mee naar huis die je voor je huiswerk nodig hebt. Een goede, stevige schooltas/rugzak is dus best belangrijk.

In de vakantie ontvang je een lijstje met spullen die je nodig hebt voor school. Naast een agenda, neem je genoeg schriften mee en een etui met inhoud. Ruitjesschriften en lijntjesschriften en een multomap zijn ook handig. Zorg ervoor dat overal je naam op staat. Oh, en vergeet niet om je boeken te kaften. Ze moeten wel netjes blijven, want je hebt ze in bruikleen; na een jaar lever je ze weer in.

Heb je een ‘eenduidig’ vwo-advies (dus alleen vwo), dan kun je kiezen voor een atheneum/gymnasiumklas van Het Rhedens Rozendaal. Daarin ligt het tempo hoger en gaan we dieper in op onderwerpen. Ook verwachten we dat je meedenkt en zoveel mogelijk dingen zelfstandig aanpakt. Kies je binnen deze klas voor het gymnasium, dan heb je het eerste jaar Latijn en het tweede jaar ook Grieks. Atheneumleerlingen hebben in plaats daarvan ‘formeel denken’. Bij Latijn en Grieks maak je kennis met de klassieke talen en cultuur. Bij formeel denken leer je je eigen mening goed te onderbouwen, nieuwsgierig te zijn, kritisch te luisteren en logisch te denken. Daarbij laten we ons inspireren door grote denkers. Dit vak past echt bij onze visie op onderwijs. 

Aan het einde van de tweede klas kies je definitief voor havo, atheneum of gymnasium. Dat hoef je niet alleen te doen. Je krijgt hulp van je mentor en de andere leraren. Ook je ouders worden er intensief bij betrokken.

Er wordt in de lessen met boeken gewerkt, maar je werkt ook steeds meer met je Chromebook. Alle brugklassers werken vanaf het schooljaar 2020-2021 met een Chromebook. Die huur of leen je via school. Alle leerlingen gebruiken hetzelfde merk en type apparaat.

Alle vragen en antwoorden over Chromebooks op Het Rhedens, vind je HIER.

De meeste leerlingen vinden een gewone agenda erg handig. Daarin schrijf je je huiswerk. De eerste weken is dat wennen, maar je mentor/coach en de docenten helpen je hierbij. Sommige brugklassen krijgen een plan-agenda die speciaal ontworpen is voor het noteren en plannen van je huiswerkopdrachten.

Dat mag je natuurlijk helemaal zelf weten.
Het is wel zo handig om er een te gebruiken die bij elke dag genoeg ruimte heeft om je huiswerk en belangrijke afspraken op te schrijven.....en niet te vergeten je cijfers!

Leerlingen van Het Rhedens, hun ouders en medewerkers hebben onder bepaalde voorwaarden de mogelijkheid om bij SLIM.NL hard- en software-artikelen te bestellen tegen sterk gereduceerde prijzen. Er gelden wel enkele voorwaarden:

  • Slim.nl is er exclusief voor voortgezet onderwijs en mbo. Dat betekent dat je (ouder van een) student, docent of medewerker moet zijn om te kunnen bestellen.  
  • De meeste software voor privégebruik mag slechts eenmaal besteld worden. Dit geldt niet voor accessoires, laptops, boeken en tijdschriften.
  • Het is niet toegestaan de software van Slim.nl te kopiëren, aan derden te verkopen of ter beschikking te stellen. Commercieel gebruik van de software is nimmer toegestaan.
  • Niet langer (ouder van een) student of docent/medewerker bij een instelling die bij Slim.nl is aangesloten? Dan heb je helaas geen toegang meer.
  • De school/ICT-afdeling en Slim.nl leveren geen ondersteuning bij het installeren en/of gebruiken van een artikel. Indien van toepassing wordt er per product op de website vermeld hoe er gebruik gemaakt kan worden van ondersteuning.

Hoe kun je inloggen op de website van SLIM.NL?

1. Ga naar https://slim.nl

2. Kies rechts bovenin voor “Inloggen”.

3. Kies voor “Inloggen via Kennisnet”.

4. Vul in het zoekvenster “Het Rhedens” in, selecteer de school en kies “Verder”.

5. Je zal worden omgeleid naar Magister. Vul in het zoekvenster hier nogmaals de schoolnaam in en klik op “Bevestigen”.

6. Meld je aan met je gegevens van Magister.

7. Je bent nu ingelogd en terug op de homepagina van SLIM.NL.

Een lesuur op Het Rhedens duurt vijftig minuten. Elk lesuur heb je een ander vak en vaak ook een andere docent. Je krijgt aan het begin van het schooljaar een lesrooster. Hierop staat precies welk vak je op welk uur van de dag hebt en in welk lokaal je dan zit. De lestijden vind je op de homepage van elke locatie.

Natuurlijk zorg je ervoor dat je op tijd in de les bent. Het kan een keer gebeuren dat je te laat bent. Als je een paar minuten te laat bent, meld je dat bij de receptie. Dan krijg je een te-laat-briefje om aan je docent te geven.

Vervangende foto Nina
Nika over de dakpanklas

“Een van de redenen dat ik voor Het Rhedens Rozendaal heb gekozen, is omdat ik hier naar de havo/vwo-dakpanklas kon. Als brugklasser is alles nieuw en spannend. De dakpanklas nam voor mij veel druk weg omdat ik meer tijd had om te laten zien wat ik kan.”

406