445A8596

Even voorstellen

_HPV9260B

Je hoeft je geen moment te vervelen!

Als je kiest voor Het Rhedens Rozendaal staat één ding vast: je zult je geen moment vervelen. Op onze school leer je niet alleen in de klas, tijdens de lessen en tijdens de keuze-uren, maar ook daarbuiten. Ieder jaar staat een groot aantal activiteiten op het programma, binnen en buiten de school. Hierdoor doe je steeds weer nieuwe ervaringen op en blijft leren leuk en spannend.

Dé school voor nieuwsgierige en ambitieuze kinderen

Het Rhedens Rozendaal is een kleinschalige school voor havo, atheneum en gymnasium. We willen dat jij het maximale uit je middelbare schooltijd haalt. Bij ons word je daarom uitgedaagd door docenten die jou stimuleren om eigen keuzes te maken, vaardigheden te ontwikkelen en je talenten te ontdekken. Je vergroot je wereld en dat maakt je wereldwijzer. En: leren op Het Rhedens Rozendaal is vooral ook heel erg leuk!
Spreekt jou dit aan? Dan nodigen we je graag uit!

445A5573-Verbeterd-NR

Kunst en cultuur zijn belangrijk op Het Rhedens

We stimuleren museum- en theaterbezoek en we organiseren podiumavonden met concerten in de aula. Voor muziekgroepen is er een professionele oefenruimte. Verder zijn er sporttoernooien en doen we mee aan kenniswedstrijden zoals de olympiades bij de vakken biologie, aardrijkskunde, klassieke talen en wiskunde. Wil je leren debatteren? Ook dat kan. En je kunt het geleerde meteen in praktijk brengen als lid van het Europees parlement voor scholieren (Model European Parliament).

Het Rhedens Rozendaal in het kort:

  • Een kleinschalige, overzichtelijke school waar jouw mening telt en je oprechte aandacht krijgt. 
  • Goede begeleiding door mentoren en coaches, met aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling, maatwerk en positieve groepsvorming. 
  • Jij kiest! Naast basislessen bieden we keuze-uren aan en kies je een deel van je rooster zelf. 
  • Tweejarige brugperiode, waardoor je tijd hebt om te wennen en te ontdekken welk opleidingsniveau het beste bij je past. 
  • Het Studielab, waar je elke schooldag in een fijne leeromgeving kunt werken aan je schoolwerk, waar (huiswerk)begeleiding wordt aangeboden en je bijles kunt krijgen van leerlingen uit de bovenbouw. 
  • Extra activiteiten, die leuk én leerzaam zijn, zoals het Plusprogramma met Pluslessen (o.a. Chinees, popmuziek, filosofie), activiteitenweken, excursies, schoolfeesten, buitenlandreizen, muziekavonden, sporttoernooien en olympiades.
Een veilige school!

Afwisselende lessen en goede docenten

Wij streven naar maatwerk

Daarmee bedoelen we dat ons onderwijs maximaal aansluit op wat jij wilt en kunt. Je praat met je mentor, coach en je ouders over hoe het gaat op school en hoe je je verder wilt ontwikkelen. Sommige leerlingen doen al eerder examen of volgen een vak op een hoger niveau. Maatwerk betekent dat jij keuzes maakt en dat je niet altijd klassikaal leert, maar ook individueel of in groepjes.

Je leert ook buiten de school, tijdens activiteiten zoals reizen en excursies. De lessen zijn afwisselend en uitdagend. Onze docenten zijn betrokken en heel goed in hun vak.

_HPV3049

Leerlingenraad

Denk mee over onze school!

Leerlingen hebben een belangrijke inbreng op Het Rhedens Rozendaal. We willen graag dat ze meedenken over onze school. Ze hebben ook invloed op het onderwijs dat ze krijgen en praten daarover mee. Dat is niet alleen omdat we vinden dat we het samen moeten doen, maar ook omdat de maatschappij later mensen nodig heeft die kritisch zijn en verantwoordelijkheid durven te nemen. Vandaar dat leerlingen van de leerlingenraad deelnemen aan studiedagen waar ze met docenten in gesprek gaan over het onderwijs en de schoolorganisatie. Ze bespreken wat goed gaat, wat beter kan en welke kansen er liggen. Ook worden ze betrokken bij sollicitaties van nieuwe medewerkers en zijn ze vertegenwoordigd in de medezeggenschapsraad.

Als jij het leuk vindt om mee te denken en mee te praten over onze school, dan kun je deelnemen aan onze leerlingenraad!

_HPV2904

Klankbordgroepen

Goede ideeën zijn altijd welkom!

Leerlingen kunnen hun mening ook laten horen in de klankbordgroepen van de onderbouw en de bovenbouw. Ook op andere momenten hebben leerlingen een actieve inbreng. Voorbeelden zijn het juniormentoraat en de tutoring; bijlessen die door bovenbouwleerlingen worden gegeven. Als jij een goed en haalbaar idee hebt, gaan we er graag mee aan de slag!

Extra begeleiding

Als je hulp nodig hebt of je ergens zorgen over maakt, kun je altijd bij je coach terecht. Indien nodig kan die terugvallen op andere deskundigen binnen de school, zoals de leerlingcoördinator, ondersteuningscoördinator, de schoolmaatschappelijk werker, de jeugdarts en de schoolverpleegkundigen.

Bovendien zijn er vertrouwenspersonen. Ook als je last hebt van bijvoorbeeld faalangst of dyslexie is extra ondersteuning aanwezig. Vaak neemt de leerling het initiatief bij hulpvragen, maar dat hoeft niet. Het Rhedens Rozendaal is een kleinschalige school, waar de docenten hun leerlingen kennen. Zij trekken aan de bel als ze vermoeden dat je niet helemaal lekker in je vel zit.