Aandacht en ondersteuning

Op Het Rhedens willen we dat elke leerling zich prettig, veilig en thuis voelt.
Daarom besteden we veel aandacht aan de zorg voor - en begeleiding - van
onze leerlingen. Op deze pagina lichten we toe hoe we dat allemaal doen.

_HPV3075
_HPV3383

De coach: één-op-één begeleiding

Op Het Rhedens Rozendaal is de coach voor de leerling erg belangrijk.

Bij de coach kan je kind altijd terecht als het vragen heeft of ergens mee zit. Iedere week zijn er vaste momenten waarop de coach met leerlingen praat. De coach geeft iedere leerling persoonlijke aandacht en snapt dat iedereen anders is.

445A8565-Verbeterd-NR

Klassikale begeleiding

In de onderbouw heeft je kind wekelijks een mentorles. Tijdens de mentorles werkt je kind aan studievaardigheden en sociale vaardigheden. Studievaardigheden zijn bijvoorbeeld: goed plannen, woordjes leren en samenvattingen en mindmaps maken. Sociale vaardigheden hebben te maken met hoe je met elkaar omgaat en dat iedereen zich prettig voelt in de groep. We besteden veel aandacht aan prettig samenwerken en goed je draai vinden in de les. De coach doet dat samen met de andere betrokken docenten. Zowel ouder als kind kunnen daarbij altijd om extra uitleg of begeleiding vragen. We hebben zeer betrokken docenten die het belangrijk vinden om jouw kind zo goed mogelijk te helpen.

445A5745-Verbeterd-NR

Leerlingcoördinator

De coach is voor je kind en voor jou eerste contactpersoon. Waar dat nodig is, stemt de coach af met de leerlingcoördinator. De leerlingcoördinator denkt mee met jouw kind en de coach, en kan zich verder verdiepen in een probleem en meedenken over een goede oplossing.

_HPV3049

Juniormentoren

Juniormentoren zijn leerlingen uit de bovenbouw, die brugklasleerlingen wegwijs maken op Het Rhedens Rozendaal. Je kind ontmoet de juniormentoren tijdens de eerste kennismakingsmiddag voor de zomervakantie en tijdens de introductiedagen aan het begin van het schooljaar.

Vertrouwenspersonen

Op school heb je dagelijks met veel verschillende personen te maken: medeleerlingen, docenten, conciërges, administratief personeel en onderwijsassistenten. Meestal gaat dat onderling gewoon prima. Soms zijn er kleine kwesties met één van die personen, maar dat vind je geen echt probleem.

Toch kan er een situatie ontstaan waarbij je steeds een vervelend gevoel krijgt bij het zien van die ene persoon (of die ene groep). Dat kan je een onveilig gevoel binnen onze school geven. Blijf er dan vooral niet mee rondlopen; samen kunnen we er iets aan doen! Je kunt dit allereerst melden bij je coach of een andere docent waarmee je goed kan opschieten. Wil je of kun je dat niet, meld het dan aan één van de vertrouwenspersonen.

Iedere locatie van Het Rhedens heeft vertrouwenspersonen, die in eerste instantie de opvang verzorgen van degene die zich geconfronteerd voelt met pesten, geweld, discriminatie, machtsmisbruik of seksuele intimidatie.

Wie zijn de vertrouwenspersonen op jouw school? 

Onze vertrouwenspersonen
_HPV3499

Huiswerkbegeleiding

Om je kind te helpen bij het maken van schoolwerk biedt Het Rhedens Rozendaal verschillende vormen van hulp. Gewoon op school, dus je kind hoeft er niet extra voor te fietsen! Dit bieden we aan:

Huiswerkbegeleiding
Vindt je kind het moeilijk om thuis zelfstandig aan de slag te gaan met het schoolwerk? Begint het vaak te laat met het leren van toetsen of heeft het moeite met plannen? Dan kun je je kind aanmelden voor huiswerkbegeleiding in ons Studielab.

Wanneer je kind thuiskomt van de huiswerkbegeleiding hoeft het minder aan school te doen. Dat is wel zo fijn!

Alles over huiswerkbegeleiding