445A8543-Verbeterd-NR

Chromebooks

445A5480-Verbeterd-NR

Het Rhedens werkt met Chromebooks

Waarom een Chromebook?
Het Rhedens heeft er voor gekozen om alle leerlingen te laten werken met een laptop van het type Chromebook. Een Chromebook is een relatief goedkope, kleine laptop die werkt met een online besturingssysteem: Chrome OS. Enkele belangrijke voordelen zijn: de korte opstarttijd, de lange accuduur en de stabiliteit. Leerlingen slaan hun werk op in hun persoonlijke Drive van Google. Schoolwerk wordt gedeeld via Google Classroom. Er worden steeds meer educatieve apps ontwikkeld binnen Google Workspace For Education.

Je huurt de Chromebook van Het Rhedens

De vergoeding die je betaalt wanneer je besloten hebt om te huren, bestaat uit twee onderdelen: de aanschaf van de Chromebook en een verzekering voor onderhoud en reparaties gedurende de looptijd van de overeenkomst. Deze kosten worden als volgt in rekening gebracht:

  • In het eerste jaar betaal je een borg van € 65 en de eerste termijn van € 65
  • daarna betaal je jaarlijks ook € 65 
  • in het examenjaar betaal je niets: deze huurtermijn wordt verrekend met de borg.

In geval van schade aan de Chromebook.
Mocht in de gehele huurperiode schade aan de Chromebook ontstaan, dan betaal je €65 eigen risico per gebruikersschade (indien schade door eigen schuld). De leerling krijgt een vervangend exemplaar van Het Rhedens gedurende de periode van reparatie en ruilt deze weer om wanneer de eigen Chromebook is gerepareerd.

Veelgestelde vragen (o.a. Chromebooks)