Het Rhedens De Tender

Stages

2024_DeTender_Dieren_HPV3317B_medres

Ervaar werken

in de praktijk

Op Het Rhedens De Tender besteden docenten niet alleen heel veel aandacht aan het overdragen van kennis, maar ook aan de ontwikkeling van sociale vaardigheden en sociale weerbaarheid. Tijdens de praktijkvakken ontdekken we samen waar jouw voorkeur ligt en je krijgt een duidelijk beeld van allerlei beroepen. Want de belangrijkste vraag is natuurlijk: welk beroep past het beste bij jou?

Leren buiten de school

Als leerling van een praktijkschool volg je regelmatig lessen buiten de school. Denk maar aan de stages. Zo heeft Het Rhedens De Tender een praktijkruimte gehuurd bij Stenfert Interieurbouw in Dieren. Hier krijg je praktijklessen in logistiek/magazijnwerk, metaalbewerking, houtbewerking, elektro, fietstechniek en productiewerk. Je gaat echt aan het werk in de werkplaats en je krijgt ook opdrachten van de bedrijven. 

Enkele voorbeelden:

  • Maken van stellingen en displaymateriaal voor bouwmarkten.
  • Het groen- en zwembadonderhoud verzorgen bij Zwembad Coldenhove in Eerbeek.
  • Aan het werk in de Jumbo voor verkoopmedewerker.
  • Meewerken in de schoonmaak bij schoonmaakorganisatie Asito.

Zo zoeken we altijd naar nieuwe mogelijkheden voor leren buiten de school, passend bij jouw interesses. Want als je doet waar je goed in bent en wat je leuk vindt, zal de inzet honderd procent zijn! 

2024_DeTender_Dieren_HPV2933B_medres

Eerst

interne stages

Bij de praktijkvakken leer je vaardigheden, maar ze geven je ook een eerste indruk van beroepen. Zo ontdek je wat je leuk vindt en waar je goed in bent (of juist beter in wil worden). Om je een nog beter beeld te geven, bezoek je in de tweede klas met je mentorklas verschillende bedrijven in de omgeving. Ook loop je interne stages, zoals assistent-conciërge of horecawerk in de kantine. Bij je zoektocht naar het beroep dat het beste past bij wat jij kan en wil, krijg je hulp van je mentor. Ook je ouders worden hier intensief bij betrokken.

2024_DeTender_Dieren_HPV2369-Verbeterd-NRB_medres

Daarna stages

bij een bedrijf of instelling

In de derde klas ga je op groepsstage bij een bedrijf of een zorginstelling. Je gaat aan de slag in verschillende richtingen en komt erachter welke richting het beste bij jou past. Je leert niet alleen je mogelijke toekomstige beroep beter kennen, maar ook wat een bedrijf van je verwacht. Dat noemen we ‘arbeidsvaardigheden’. 

Na de derde klas maak je een keuze uit de praktijkvakken. Stages worden dan nog belangrijker. In de vierde klas loop je twee dagen in de week stage, gericht op jouw gekozen vakgebied. In de vijfde en zesde klas loop je drie dagen stage. De dagen dat je op school bent, leer je voor je praktijkvak en theorievakken.