Gebouw De Tender

Chromebooks

445A5859-Verbeterd-NR-2

Het Rhedens De Tender werkt met Chromebooks

Waarom een Chromebook?
Een Chromebook is een relatief goedkope, kleine laptop die werkt met een online besturingssysteem: Chrome OS. Enkele belangrijke voordelen zijn: de korte opstarttijd, de lange accuduur en de stabiliteit. Leerlingen slaan hun werk op in hun persoonlijke Drive van Google. Schoolwerk wordt gegenereerd via Google Classroom. Voor de Chromebook worden steeds meer (educatieve) apps ontwikkeld (Google Workspace For Education).

Het werken met Chromebooks kan vragen opleveren. Mochten die relevant zijn en hieronder niet beantwoord worden, maak dan gebruik van ons contactformulier. Wij zullen deze vraag met antwoord dan opnemen in onderstaande FAQ-lijst.

Nieuwe leerlingen ontvangen voor de zomervakantie nadere informatie over inloggen, Het Rhedens schoolaccount en de huur van een Chromebook. In principe worden de Chromebooks na ontvangst van de huur/leenovereenkomst en/of na betaling van de borg en huur in de eerste schoolweek aan onze leerlingen uitgereikt.

Je huurt de Chromebook van Het Rhedens

De vergoeding die je betaalt wanneer je besloten hebt om te huren, bestaat uit twee onderdelen: de aanschaf van de Chromebook en een verzekering voor onderhoud en reparaties gedurende de looptijd van de overeenkomst. Deze kosten worden als volgt in rekening gebracht:

  • In het eerste jaar betaal je een borg van €65 en de eerste termijn van €65.
  • Daarna betaal je jaarlijks ook €65. 
  • In het examenjaar betaal je niets: deze huurtermijn wordt verrekend met de borg.

In geval van schade aan de Chromebook.
Mocht in de gehele huurperiode schade aan de Chromebook ontstaan, dan betaal je €65 eigen risico per gebruikersschade (indien schade door eigen schuld). De leerling krijgt een vervangend exemplaar van Het Rhedens gedurende de periode van reparatie en ruilt deze weer om wanneer de eigen Chromebook is gerepareerd.

Wij doen ons best om alle informatie op deze website zo actueel mogelijk te houden. Desondanks kan aan de informatie in deze FAQ Chromebooks geen rechten worden ontleend. De informatie over de geldende huurovereenkomst is leidend.

Veelgestelde vragen (o.a. Chromebooks)