Even voorstellen

Leer ons kennen

Het Rhedens De Tender is een kleinschalige school. We hebben ongeveer 120 leerlingen en per klas rond de 15 leerlingen. Iedereen kent elkaar. Dat geldt voor de leerlingen, maar ook voor de medewerkers. Bij De Tender word je gezien en mag je zijn wie je bent. Hierdoor kunnen we snel reageren als er iets is.

Het Rhedens De Tender in het kort:

  • Leren binnen en buiten de school

  • Groot aanbod vakopleidingen

  • Echt kleinschalig onderwijs

  • Uitstekende leerlingbegeleiding

2024_DeTender_Dieren_HPV3465B_medres

Het gaat om jouw toekomst

We vinden het belangrijk dat je doet waar je goed in bent en wat jij leuk vindt. Want leren is leuk! Daarom maken we samen (ook met je ouders) een Individueel Ontwikkelingsplan (IOP). Jij geeft aan wat je wil leren en waarom. Samen met je mentor schrijf je doelen die je meeneemt in het plan. Om de zes weken bespreek je jouw ontwikkeling van deze doelen. Dit doe je tijdens het coachingsgesprek.  

Eén ding staat vast: je hoeft je geen moment te vervelen. Wij hebben allerlei activiteiten voor je klaarliggen die jou helpen in je ontdekkingsreis naar wat jij leuk vindt. Je kunt je ook aanmelden voor de leerlingenraad via leerlingenraaddetender@hetrhedens.nl. Dan kun je samen met andere leerlingen meedenken over ideeën uit je klas, afspraken op school, maar ook over de schoolreis, feesten en andere activiteiten.

445A5859-Verbeterd-NR-2

Oog voor talent

Pro/vmbo-basis

Zit jouw basisschooladvies nét tussen praktijkonderwijs en vmbo-basis? Dan kun jij aansluiten bij onze pro/vmbo brugklas. Samen kijken we in jouw eerste schooljaar welk niveau het beste bij jou past. In het tweede leerjaar stroom je in bij praktijkonderwijs of bij een vmbo-basis klas.

Alles over Pro/vmbo
2024_DeTender_Dieren_HPV1455B_medres

Persoonlijke begeleiding

die bij je past

Iedere klas heeft zijn eigen mentor. Je mentor zie je elke dag tijdens het mentoruur; je neemt dan samen de dag door. Zo weet je precies wat je kunt verwachten. Daarnaast heb je één keer in de vijf à zes weken alleen met je mentor een coachgesprek om te kijken hoe het gaat.

Je mentor is het eerste aanspreekpunt voor jou en je ouders. Natuurlijk staan de andere docenten ook voor je klaar. We vinden het belangrijk dat je hulp krijgt van de juiste personen, op het juiste moment en op een manier die bij jou past. Daarom werken we samen met deskundigen op verschillende gebieden. De ondersteuningscoördinator van Het Rhedens De Tender bekijkt hoe eventuele extra begeleiding er uit moet zien.

Meer over leerlingenzorg
2024_DeTender_Dieren_HPV1786B_medres

Maatschappelijk betrokken

In de tweede en derde klas doe je mee aan maatschappelijke projecten. Buiten de school ga je vrijwilligerswerk doen. Je helpt bijvoorbeeld bij de voedselbank, houdt een ‘high tea’ in een ouderenflat, ruimt tuinen op in de buurt of organiseert een activiteit in een kinderdagverblijf. Ieder schooljaar zijn er andere leuke projecten. Het vrijwilligerswerk is een vorm van leren buiten de school. Als je het leuk vindt, kun je er na het project mee doorgaan.