Gebouw Dieren

Over onze school

Het Rhedens Dieren

Het Rhedens Dieren is een middelbare school met een belangrijke regiofunctie voor toekomstige burgers - onze leerlingen - die bijdragen aan onze maatschappij, die voor elkaar openstaan en op elkaar kunnen bouwen. We zijn nieuwsgierig naar de wereld om ons heen, met respect voor wat er leeft. En we willen begrijpen hoe alles met elkaar samenhangt. We zijn gericht op de toekomst en nemen dat als inspiratiebron. 

Op Het Rhedens Dieren helpen we leerlingen op weg naar de toekomst door ze aan te moedigen om oog te hebben voor nieuwe ideeën en perspectieven, ze voor te bereiden op het onbekende. Leerlingen worden gestimuleerd om zelf te ontdekken, om in contact te komen met - in het bijzonder - de wereld van de techniek, zorg, economie en cultuur. Met ons onderzoekend en praktisch gericht onderwijs en ons regionale netwerk, doen alle leerlingen bijzondere ervaringen op en leren zij de wereld beter begrijpen.

Onze school heeft uitstekende contacten met de basisscholen om ons heen, met het vervolgonderwijs (mbo, hbo en universiteiten) en de leerbedrijven. Hierdoor is de leerling verzekerd van een soepele overgang van de basisschool naar de middelbare school en daarna van een goede aansluiting op een vervolgopleiding.

Het Rhedens Dieren in het kort:
  • Gespecialiseerde kennis en kunde voor iedereen
  • Passende begeleiding voor iedere leerling
  • Iedere leerling op de juiste plek
  • Wij zijn de samenleving
445A7044-Verbeterd-NR

Oog voor de wereld,

voor talent en voor jou

Het draait niet alleen om cijfers maar ook om het eigenmaken van kennis en vaardigheden. Van culturele tot exacte kennis, van ondernemerschap tot creativiteit. In de samenwerkingsdriehoek van de leerling, de school en ouders, spelen we in op wat nodig is. Wij staan voor leerlingen klaar, denken in kansen, mogelijkheden en oplossingen. Ook als het even tegenzit. Alles draait om de ontwikkeling van een nieuwe generatie wereldburgers!

_HPV2031

Ons onderwijs

College & Academie

Bij Het Rhedens Dieren kan de leerling naar Het College (voor onderzoekend en praktisch basis, kader en mavo) of De Academie (voor wetenschappelijk, onderzoekend en praktisch vwo en havo). Wij hebben hoge verwachtingen van iedere leerling en willen dat ze het beste uit zichzelf halen. En omdat iedereen anders is, leveren we zoveel mogelijk maatwerk. Dat kan extra ondersteuning zijn, maar ook verdieping. Want excelleren mag én kan op Het Rhedens Dieren.

Als jouw kind ambitieus is en graag nieuwe dingen ontdekt, zul je zien dat het op Het Rhedens Dieren helemaal op zijn plek zit!

Group 3
445A7207-Verbeterd-NR

Brugklassen

Jaar 1 & 2

In de onderbouw (jaar 1 en 2) werken we met combinatieklassen: basis, kader, mavo, havo en vwo. Je krijgt genoeg tijd om te ontdekken op welk niveau je uiteindelijk doorstroomt na de tweede klas. We maken deze keuze samen met jou op basis van je resultaten, ook je inzet en werkhouding spelen een belangrijke rol.

image 6

Profielroutes

Vanaf de brugklas krijgen alle leerlingen, van basis tot en met vwo, les in profielroutes. Dit zijn onze profielroutes:

  • Maatschappij en Ondernemen
  • Gezondheid en Technologie
  • Technologie en Duurzaamheid
  • Kunst en Communicatie
Meer over de profielroutes
Visie illustratie.png

Onze visie op onderwijs

Het doel van het onderwijs op Het Rhedens is leerlingen zo goed mogelijk voorbereiden op het vervolgonderwijs, de arbeidsmarkt en de samenleving, én bijdragen aan hun persoonlijke vorming. Alleen het diploma halen vinden we niet genoeg. We willen dat leerlingen hun talenten maximaal ontplooien en dat ze zich ontwikkelen tot betrokken, sociale en zelfbewuste deelnemers aan de samenleving.

Lees verder