_HPV2303

Aandacht en ondersteuning

_HPV2411

Voel je thuis

Op Het Rhedens Dieren willen we dat elke leerling zich prettig, veilig en thuis voelt. Daarom besteden we veel aandacht aan de zorg voor - en begeleiding van - onze leerlingen.

De coach: één-op-één begeleiding
Op Het Rhedens Dieren is de coach voor de leerling erg belangrijk. Bij hem (of haar) kan je kind altijd terecht als ze vragen hebben of ergens mee zitten. De coach onderneemt dan snel actie. Op dinsdagmiddag heeft de coach vaak extra tijd om met de leerling apart te praten als daar behoefte aan is. De coach geeft iedere leerling persoonlijke aandacht en snapt dat iedereen anders is.

445A6946-Verbeterd-NR

Klassikale begeleiding

Daarnaast is er elke week ook een klassikaal groepsuur. De groepsuurdocent is vaak ook de coach van je kind. Tijdens het groepsuur werkt de leerling aan studievaardigheden en sociale vaardigheden. Studievaardigheden zijn bijvoorbeeld goed plannen, woordjes leren en samenvattingen en mindmaps maken. Sociale vaardigheden hebben te maken met hoe je met elkaar omgaat in de klas, dat iedereen zich prettig voelt en dat je oog hebt voor degene die zich niet fijn voelt in de groep. We besteden veel aandacht aan prettig samenwerken en goed je draai vinden in de les. De coach doet dat samen met de andere betrokken docenten. Zowel ouder en kind kunnen daarbij altijd om extra uitleg of begeleiding vragen. We hebben zeer betrokken docenten die het belangrijk vinden om de leerling zo goed mogelijk te helpen.

_HPV2587

Leerlingcoördinatoren en juniormentoren

Naast de coaches hebben we ook leerlingcoördinatoren. Die helpen mee als de vraag van jouw kind ingewikkeld is, of veel tijd kost. Zij kunnen zich verdiepen in een probleem en meedenken over de goede oplossing. 

Tenslotte zijn er juniormentoren. Dat zijn leerlingen uit de bovenbouw, die brugklasleerlingen wegwijs maken op Het Rhedens Dieren. Je kind ontmoet de juniormentoren tijdens de eerste introductiemiddag voor de zomervakantie en tijdens de introductiedagen aan het begin van het schooljaar.

Vertrouwenspersonen

Op iedere locatie heeft Het Rhedens vertrouwenspersonen, die in eerste instantie de opvang verzorgen van de leerling die zich geconfronteerd voelt met pesten, geweld, discriminatie, machtsmisbruik of seksuele intimidatie.

Op school heb je dagelijks met veel verschillende personen te maken: medeleerlingen, docenten, conciërges, administratiepersoneel en onderwijsassistenten. Meestal gaat dat onderling gewoon goed. Soms zijn er kleine kwesties met één van die personen, maar dat vind je geen echt probleem. Toch kan er een situatie ontstaan waarbij je steeds een vervelend gevoel krijgt bij het zien van die ene persoon (of die ene groep). Dat kan je een onveilig gevoel binnen onze school geven.

Blijf er vooral niet mee rondlopen; samen kunnen we er iets aan doen! Je kunt dit allereerst melden bij je mentor, coach of een andere docent(e) waarmee je goed kan opschieten. Wil je of kun je dat niet, meld het dan aan één van de vertrouwenspersonen.

Onze vertrouwenspersonen