Leren leren en kennis opdoen
In de onderbouw krijg je vakken zoals science, wiskunde, Engels, Nederlands, Duits en lichamelijke opvoeding. Om je creatief te ontwikkelen, bieden we ook beeldende vorming, drama en muziek aan. Daarnaast doe je mee aan de profielroutes. Om de paar maanden maak je kennis met nieuwe onderwerpen die horen bij de profielroutes. Je leert zelf onderzoek doen, je gaat samen nadenken over wat je leest in de boeken en op internet, en je kunt zelfstandig komen tot creatieve oplossingen. Ook ga je voor opdrachten regelmatig de school uit. Zodat je weet dat wat je leert in de school ook in de echte wereld plaatsvindt. Het leuke van de profielroutes is dat je zo al een beetje kan nadenken over de keuzes die je later moet gaan maken!
Profiel kiezen
Aan het einde van de onderbouw - in leerjaar 2 - kies je een profiel voor de bovenbouw (naast algemene vakken als Nederlands, Engels en een sectorgebonden vak: wiskunde, aardrijkskunde of Duits). Je coach begeleidt je bij het maken van deze keuze. Ook je ouders worden erbij betrokken: dat heet LOB (loopbaanoriëntatie en begeleiding). De profielroutes helpen je bij het kiezen van het goede profiel.
Het onderwijs is praktijkgericht zodat je leert hoe het in het echt gaat. Daarvoor beschikken we over moderne werkplekken, zodat het lijkt alsof je echt in een bedrijf of instelling aan het werk bent. Natuurlijk ga je ook op stage.
Voor leerjaar drie maak je een keuze uit een van onderstaande praktische profielen:
- Economie & Ondernemen (E&O)
- Produceren, Installeren & Energie (PIE)
- Zorg & Welzijn (Z&W)
Mavo
Stroom je door naar mavo? Dan bereiden we je voor op de doorstroming naar het mbo niveau 3 of 4 of havo. In leerjaar 4 volg je je definitieve profiel. Je kiest dan een van de volgende leerroutes:
- De gemengde leerweg: 5 theorievakken en een praktijkvak
- De theoretische leerweg: 6 theorievakken en een praktijkvak
- De theoretische leerweg: 7 theorievakken