Nieuws
`
HomeNieuwsSchaaksimultaan toptalent Eline Roebers op Het Rhedens Dieren

Schaaksimultaan toptalent Eline Roebers op Het Rhedens Dieren

Nederlandse topschaakster Eline Roebers (16) geeft op donderdag 25 mei om 12.30 uur een simultaan op Het Rhedens Dieren, aan alle scholieren die mee willen doen. De simultaan is georganiseerd door het Organisatiecomité van het Chessable Open Nederlands Schaakkampioenschap en is één van de extra activiteiten in dit jaar, waarin zowel de Koninklijke Nederlandse Schaakbond (150 jaar) als de gemeente Rheden (450 jaar) een jubileum viert.

Eline, die op het moment van de simultaan net vier dagen 17 jaar oud zal zijn, is al jaren een topper bij de jeugd, maar ook bij de volwassen schaaksters. Ze werd online jeugdwereldkampioen bij de meisjes tot en met veertien jaar in het pandemiejaar 2020. In 2021 won ze in België het toernooi Brugse Meesters en in 2022 bracht ze het Untergrombach Open op haar naam. Eline speelde vorig jaar ook aan het hoogste bord voor Nederland (alle leeftijden!) op de Olympiade in Chennai, India, en scoorde daar 7½ punt uit 10 partijen. In december werd ze tweede in het Nederlands Vrouwenkampioenschap. In januari deed ze mee in de sterke Challengers-groep van het Tata Steel schaaktoernooi, waar ze grootmeester Erwin l’Ami versloeg.

Eline speelt heel graag en veel schaak en houdt van aanvallen en spectaculaire partijen. Dus voor de echte liefhebber zal er heel wat te beleven zijn, donderdagmiddag 25 mei op Het Rhedens Dieren. Naar verwachting zal de simultaanvoorstelling rond de twee uur duren.

Het Open Nederlands Kampioenschap, waaraan Eline ook zal deelnemen, vindt plaats van 24 juli tot en met 3 augustus in Sport- en Zalencentrum Theothorne in Dieren.

Bron: rhedens.nieuws.nl

ECS_8549
Nieuws

Het Rhedens is een school voor iedereen, die bekend staat om de fijne sfeer en persoonlijke aandacht. Een school waar ontzettend veel gebeurt. Regelmatig plaatsen we daarover korte nieuwsberichtjes. Veel leesplezier!

194