Nieuws
`
HomeNieuwsProject 'Van akker tot bakker!'

Project 'Van akker tot bakker!'

Deze week stond voor klas DKT2H van Het Rhedens Dieren in het kader van duurzaamheid en landbouw. Zij kregen een vakoverstijgend project aangeboden onder leiding van docent mevrouw Scholten en in samenwerking met de gemeente Rheden en de Rotary club. 

De heer Klomberg gaf begin deze week de kick-off van het project. Klomberg is wethouder in Rheden en heeft duurzame energie in zijn portefeuille. 

De leerlingen hebben geleerd over de voor- en nadelen van verschillende soorten landbouw (gewone en biologische). Ook leerden ze over voedselketens en interviewden ze boer Wilco Nieuwenhuis uit Velp. Hij probeert zijn boerderij te combineren met de natuur.

Op woensdag is de klas naar Arnhem geweest om bij de Witte Watermolen te kijken en te zien hoe daar biologisch meel wordt gemaakt. Ook kregen ze voorlichting van een boswachter en leerden ze over de functies die de natuur heeft voor de mens. 

Tot slot maakten de leerlingen prachtige uitnodigingen voor een duurzame lunch voor alle mensen die mee hebben gewerkt aan het project. De lunch wordt door de klas zelf bereid en op vrijdag 20 mei gegeven. 

ECS_8549
Nieuws

Het Rhedens is een school voor iedereen, die bekend staat om de fijne sfeer en persoonlijke aandacht. Een school waar ontzettend veel gebeurt. Regelmatig plaatsen we daarover korte nieuwsberichtjes. Veel leesplezier!

194