Nieuws
`
HomeNieuwsOuder-leerling-wisselochtend op Het Rhedens Rozendaal

Ouder-leerling-wisselochtend op Het Rhedens Rozendaal

Woensdag 13 november houdt Het Rhedens Rozendaal een ouder-leerling-wisselochtend. Ouders en verzorgers van brugklassers mogen de plaats van hun zoon of dochter innemen. Dit kan voor één lesuur of een halve schooldag. Een bijzondere manier om kennis te maken met de dagelijkse schoolpraktijk. 

Op de ouder-leerling-wisselochtend stap je als ouder letterlijk in de schoenen van je kind. In elke les is één persoon aanwezig: een van beide ouders of de leerling zelf. Er zit dus een mengeling van leerlingen en ouders in de klas.

Gewone schooldag
Het is een gewone schooldag, dat betekent dat het huiswerk is gemaakt door de ouder of leerling die meedoet. Er wordt gebruik gemaakt van de studieplanner. Aan het eind van de les worden zo nodig afspraken gemaakt over toetsen en wordt huiswerk opgegeven. Degene die in de les aanwezig is, noteert dat. Uiteraard gelden op deze dag ook de normale schoolregels: te laat zijn bijvoorbeeld, betekent een briefje halen bij de receptie. En na afloop overleggen ouders met hun kinderen over de lessen die zijn overgenomen, zodat de leerling vervolgens weer goed voorbereid op school komt.

Kennis vergaren en toepassen
Ook tijdens de ouder-leerling wisselochtend is het belangrijkste doel kennis vergaren en toepassen. Door verschillende docenten en verschillende opdrachten, ontwikkelen onze leerlingen kennis en ideeën en leren zij om buiten de geijkte kaders te denken. Deelnemende ouders zullen dit ervaren in samenwerking met medeleerlingen en docenten.

Mooie verhalen
Na de ouder-leerling-wisselochtend weten ouders een stuk beter hoe het reilt en zeilt op school, bij wie hun kind zoal in de klas zit en waar of met wie zij pauze houden. Schoolverhalen waarmee de leerling thuiskomt, krijgen zo een extra dimensie.

ECS_8549
Nieuws

Het Rhedens is een school voor iedereen, die bekend staat om de fijne sfeer en persoonlijke aandacht. Een school waar ontzettend veel gebeurt. Regelmatig plaatsen we daarover korte nieuwsberichtjes. Veel leesplezier!

194