Nieuws
`
HomeNieuwsOuder-leerling-wisselochtend op Het Rhedens Dieren

Ouder-leerling-wisselochtend op Het Rhedens Dieren

Woensdag 2 oktober aanstaande houdt Het Rhedens Dieren voor de vijfde keer een ouder-leerling-wisselochtend. Ouders en verzorgers van leerlingen uit het eerste leerjaar mogen dan de plaats van hun zoon of dochter innemen. Dit kan voor één, twee, drie of alle vier lesuren op die ochtend. Een bijzondere en leuke manier om kennis te maken met de dagelijkse schoolpraktijk. Als ouder stap je letterlijk een dag in de schoenen van je kind. In elke les is één persoon aanwezig: een van beide ouders of de leerling zelf. Er zit dus een mengeling van leerlingen en ouders in de klas.

Te laat? Dat betekent een briefje halen!

Het is een gewone schooldag, dus het huiswerk is gemaakt door òf de ouder òf leerling die meedoet. Er wordt ook gebruik gemaakt van de studieplanner. Aan het eind van de les worden zo nodig afspraken gemaakt over toetsen en wordt er huiswerk opgegeven. Degene die in de les aanwezig is, noteert dat. Uiteraard gelden op deze dag ook de normale schoolregels: te laat zijn bijvoorbeeld, betekent een briefje halen bij de receptie. :-) En, na afloop bespreken ouders met hun kind de door hen gevolgde lessen, zodat de leerling vervolgens weer goed voorbereid op school komt.

Na de ouder-leerling-wisselochtend weten ouders een stuk beter hoe het allemaal gaat op school, bij wie hun kind zoal in de klas zit en waar of met wie zij pauze houden. Schoolverhalen waarmee de leerling thuiskomt, zijn zo nog veel leuker en: herkenbaar! Dus reken maar dat de ouder-leerling-wisselochtend ’s avonds aan tafel voor een levendig gesprek zorgt!

NB: Onze leerlingen komen doorgaans te voet, op de fiets of met het OV naar school. Deelnemende ouders doen dat voor deze ene keer natuurlijk ook! Het maakt immers de 'schooldagbeleving' voor de ouder alleen maar sterker! Maar we noemen dit ook omdat er maar beperkte parkeergelegenheid op het schoolterrein is.

ECS_8549
Nieuws

Het Rhedens is een school voor iedereen, die bekend staat om de fijne sfeer en persoonlijke aandacht. Een school waar ontzettend veel gebeurt. Regelmatig plaatsen we daarover korte nieuwsberichtjes. Veel leesplezier!

194