Nieuws
`
HomeNieuwsOuder-leerling-wisseldag op Het Rhedens Rozendaal

Ouder-leerling-wisseldag op Het Rhedens Rozendaal

Woensdag 14 november van 08.30 tot 12.10 organiseert Het Rhedens Rozendaal een ouder-leerling-wisselochtend. Ouders/verzorgers van leerlingen uit leerjaar 1 mogen die ochtend de plaats van hun zoon of dochter innemen. Dit kan voor één lesuur, een aantal lesuren of gedurende de hele ochtend. Tijdens deze dag maken ouders op een bijzondere manier kennis met de dagelijkse schoolpraktijk.

Op de ouder-leerling-wisselochtend stap je als ouder letterlijk een dag in de schoenen van je kind. In elke les is één persoon aanwezig: één van beide ouders of de leerling zelf. Er zit dus een mengeling van leerlingen en ouders in de klas.

Huiswerk hoort erbij
Het is een gewone schooldag, dat betekent dat het huiswerk is gemaakt, bij voorkeur door de ouder of leerling die meedoet. Er wordt mogelijk gebruik gemaakt van de studieplanner. Als er huiswerk opgegeven wordt aan het einde van de les dan wordt dat genoteerd door degene die in de les aanwezig is. Uiteraard gelden op deze dag ook de normale schoolregels: te laat zijn bijvoorbeeld, betekent een briefje halen bij de receptie. Na afloop overleggen ouders met hun kinderen over de lessen die zijn overgenomen, zodat de leerling vervolgens weer goed voorbereid op school komt.

Kennis vergaren en toepassen
Ook tijdens de ouder-leerling wisselochtend is het belangrijkste doel leren. Door verschillende docenten en verschillende opdrachten, ontwikkelen onze leerlingen kennis en ideeën en leren zij om buiten de geijkte kaders te denken. Deelnemende ouders zullen dit ervaren in samenwerking met leerlingen en docenten.

Mooie verhalen
Na de ouder-leerling-wisselochtend weten ouders een stuk beter hoe het reilt en zeilt op school, bij wie hun kind in de klas zit en waar of met wie hun kind pauzeert. Schoolverhalen waarmee de leerling thuiskomt, krijgen zo een extra dimensie.

ECS_8549
Nieuws

Het Rhedens is een school voor iedereen, die bekend staat om de fijne sfeer en persoonlijke aandacht. Een school waar ontzettend veel gebeurt. Regelmatig plaatsen we daarover korte nieuwsberichtjes. Veel leesplezier!

194