Nieuws
`
HomeNieuwsOuder-leerling-wisseldag op Het Rhedens Dieren

Ouder-leerling-wisseldag op Het Rhedens Dieren

Woensdag 26 september aanstaande houdt Het Rhedens Dieren voor de vierde keer een ouder-leerling-wisseldag. Ouders en verzorgers van alle leerjaren mogen dan de plaats van hun zoon of dochter innemen. Dit kan voor één lesuur, een halve dag of zelfs een hele schooldag. Een bijzondere en leuke manier om kennis te maken met de dagelijkse schoolpraktijk. Als ouder stap je letterlijk een dag in de schoenen van je kind. In elke les is één persoon aanwezig: één van beide ouders of de leerling zelf. Er zit dus een mengeling van leerlingen en ouders in de klas.

Te laat? Dat betekent een briefje halen!
Het is een gewone schooldag, dat betekent dat het huiswerk is gemaakt door de ouder of leerling die meedoet. Er wordt ook gebruik gemaakt van de studieplanner. Aan het eind van de les worden zo nodig afspraken gemaakt over toetsen en wordt er huiswerk opgegeven. Degene die in de les aanwezig is, noteert dat. Uiteraard gelden op deze dag ook de normale schoolregels: te laat zijn bijvoorbeeld, betekent een briefje halen bij de receptie. :-) En na afloop overleggen ouders met hun kinderen over de lessen die zijn overgenomen, zodat de leerling vervolgens weer goed voorbereid op school komt.

Na de ouder-leerling-wisseldag weten ouders een stuk beter hoe het allemaal gaat op school, bij wie hun kind zoal in de klas zit en waar of met wie zij pauze houden. Schoolverhalen waarmee de leerling thuiskomt, zijn zo nog veel leuker en: herkenbaar! Dus reken maar dat de ouder-leerling-wisseldag ’s avonds aan tafel voor een levendige conversatie zorgt!

Header Homepagina het Rhedens
Nieuws

Het Rhedens is een school voor iedereen, die bekend staat om de fijne sfeer en persoonlijke aandacht. Een school waar ontzettend veel gebeurt. Regelmatig plaatsen we daarover korte nieuwsberichtjes. Veel leesplezier!

194