Nieuws
`
HomeNieuwsOuder-leerling-wisseldag Het Rhedens Dieren

Ouder-leerling-wisseldag Het Rhedens Dieren

De ouder-leerling-wisseldag vindt plaats op donderdag 29 september 2022. Ouders/verzorgers van leerlingen uit leerjaar 1 mogen die dag de plaats van hun kind innemen. Dit kan voor één lesuur, een aantal lesuren of gedurende de hele dag. Tijdens deze dag maken ouders en verzorgers op een bijzondere manier kennis met de dagelijkse schoolpraktijk.

Mengeling van ouders/verzorgers en leerlingen
Aan het lesrooster verandert niets, maar leerlingen mogen zich bij elke les laten vervangen door een ouder/verzorger. In plaats van alleen maar leerlingen, zit er op deze dag dus een mengeling van leerlingen en ouders/verzorgers in de klas. Wie naar welke les gaat, mogen leerlingen, ouders en verzorgers zelf bepalen. Wel moet er bij elke les één persoon aanwezig zijn: één van beide ouders/verzorgers of de leerling zelf. 

Huiswerk
Het huiswerk voor de dag moet gewoon gedaan zijn, bij voorkeur door degene die de desbetreffende les gaat volgen. Ook wordt er, net zoals dat normaal gebeurt, gebruikgemaakt van de studieplanner. Huiswerk wat wordt opgegeven wordt genoteerd in de planagenda.

Deelname
Van tevoren opgeven is niet nodig. Het enige dat ouders en verzorgers hoeven te doen, is de lessen op die dag met hun kind verdelen en er op tijd zijn natuurlijk! Daarnaast verzoeken wij met klem om zoveel mogelijk met de fiets te komen of met het openbaar vervoer in plaats van met eigen auto, omdat we slechts beperkt parkeergelegenheid hebben.

Na de ouder-leerling-wisselochtend weten ouders en verzorgers een stuk beter hoe het reilt en zeilt op school, bij wie hun kind zoal in de klas zit en waar of met wie zij pauze houden. Schoolverhalen waarmee de leerling thuiskomt, krijgen zo een extra dimensie. We hopen dat iedereen een hele leuke dag heeft!

ECS_8549
Nieuws

Het Rhedens is een school voor iedereen, die bekend staat om de fijne sfeer en persoonlijke aandacht. Een school waar ontzettend veel gebeurt. Regelmatig plaatsen we daarover korte nieuwsberichtjes. Veel leesplezier!

194