Nieuws
`
HomeNieuwsOrkest de Ereprijs speelt composities leerlingen Het Rhedens Rozendaal

Orkest de Ereprijs speelt composities leerlingen Het Rhedens Rozendaal

Dertien bovenbouwleerlingen van Het Rhedens Rozendaal hebben voor het examenvak muziek diverse composities geschreven. Vrijdag 12 april wordt het project afgerond met een fantastisch concert. De door de leerlingen geschreven composities worden dan uitgevoerd door Orkest de Ereprijs, onder leiding van Wim Boerman. Dit 15-koppig orkest heeft naam gemaakt door eigentijdse composities van jonge componisten uit te voeren. Dit soort projecten doen zij op diverse middelbare scholen in Nederland en Duitsland. Voor de leerling is het een onvergetelijke ervaring om een orkest ‘zijn’ stuk te horen spelen; zeker als ouders, medeleerlingen en vrienden er ook bij zijn om het te horen!
 
Het is de vierde keer dat dit project op Het Rhedens Rozendaal wordt uitgevoerd. Het project is opgestart met een demonstructieconcert in Apeldoorn. De leerlingen kregen ook begeleiding van componist in opleiding Matthijs Naylor (ArtEZ Zwolle). Speciaal daarvoor bezochten de leerlingen hem een dag op het conservatorium in Zwolle.
De composities zijn gemaakt met behulp van een computerprogramma. De muziek wordt tot leven gebracht door Orkest de Ereprijs.
 
De leerlingen (componisten) zijn deze avond dus toehoorder. Wel geven ze aan het begin van elke compositie een korte uitleg over de inhoud en ontstaanswijze.
 
Na het midwinterconcert in december en recentelijk de Cult Night in maart, kunt u nu aanwezig zijn bij dit volgende cultureel spektakel. U kunt er genieten van de volgende composities: Confliction, Battle of the brains, Dat is pas Kaas, vers uit de fabriek, Thousand Islands, Up in the hill, Autum en Fruithapje. 
 
Datum: vrijdag 12 april
Tijd: 20.00 uur (het duurt ongeveer een uur)
Locatie: Het Rhedens Rozendaal, Kleiberglaan 1, Rozendaal
ECS_8549
Nieuws

Het Rhedens is een school voor iedereen, die bekend staat om de fijne sfeer en persoonlijke aandacht. Een school waar ontzettend veel gebeurt. Regelmatig plaatsen we daarover korte nieuwsberichtjes. Veel leesplezier!

194