Nieuws
`
HomeNieuwsOnderwijsproject GLOBALAND

Onderwijsproject GLOBALAND

Tweedejaars leerlingen van Het Rhedens Dieren nemen 10 en 11 oktober deel aan project Globaland: een spannend simulatiespel over de maatschappij en de wereld, met als doel middelbare scholieren bewust te maken van armoede en onrecht in de wereld.

In de virtuele wereld Globaland is sprake van slecht onderwijs, slechte wegen en het milieu is vervuild. Leerlingen vormen in groepjes de nieuwe leiders van deze landen. In vier spelrondes is het hun taak om de situatie in hun land te verbeteren.

Aandacht voor mondiale problemen
Door middel van allerlei praktische opdrachten verdienen de groepjes zogenaamde Globa’s, de munteenheid in Globaland. Zo zingen ze een rap of lied, voeren ze een toneelstuk uit of vertellen ze een verhaal door middel van een lego bouwwerk. Alle opdrachten gaan over mondiale problemen zoals oneerlijke handel, vrouwendiscriminatie, vluchtelingenproblematiek, honger en armoede in de wereld. Tijdens de spelopdrachten worden leerlingen aan het denken gezet over deze problemen en vormen ze daar een eigen mening over. Ook krijgen ze tips over hoe ze zich in kunnen zetten tegen deze mondiale problemen.

Stichting Cross Your Borders
Het Globaland project is onderdeel van Stichting Cross Your Borders, in 2004 opgezet door een groep jongeren die zich betrokken voelt bij mondiaal onrecht. Sindsdien is het initiatief sterk gegroeid en nemen jaarlijks ongeveer 250 scholen deel aan diens onderwijsprojecten. Naast Globaland organiseert Stichting Cross Your Borders diverse andere onderwijsprojecten en jongerenreizen met betrekking tot mondiale problematiek en ondernemerschap. Kijk voor meer informatie op www.crossyourborders.nl.

ECS_8549
Nieuws

Het Rhedens is een school voor iedereen, die bekend staat om de fijne sfeer en persoonlijke aandacht. Een school waar ontzettend veel gebeurt. Regelmatig plaatsen we daarover korte nieuwsberichtjes. Veel leesplezier!

194