Nieuws
`
HomeNieuwsNieuw op Het Rhedens Rozendaal: keuzelessen

Nieuw op Het Rhedens Rozendaal: keuzelessen

Vanaf schooljaar 2018-2019 start Het Rhedens Rozendaal in leerjaar 2 met het aanbieden van keuzelessen. Hiermee wordt meer ruimte gecreƫerd voor onderwijs op maat.

Het hele jaar volgt de leerling voor alle vakken de basislessen in zijn eigen klas, bij een vaste docent. Daarnaast kiest de leerling elke vier weken naar welke keuzelessen hij gaat. Een keuzeles wordt gegeven in gemengde groepen, waardoor de leerling in eigen tempo en op zijn eigen manier kan werken aan de persoonlijke leerdoelen per vak. Met de coachende mentor bespreekt de leerling wat deze leerdoelen zijn, welke keuzelessen hij volgt en hoe het gaat.

Rooster op maat
Door het aanbieden van keuzelessen delen leerlingen ongeveer 1/3 van de lestijd naar eigen inzicht in, aan de hand van persoonlijke leerdoelen, in periodes van vier weken. Daarnaast volgt elke leerling twee Studium Generale cursussen per jaar, waarbij ze kunnen kiezen uit muziekgeschiedenis, podiumkunsten, Delf A2 (verdiepend programma voor het vak Frans), filosofie, klassiek erfgoed en formeel denken. Er is ook de mogelijkheid om een Stilteuur of Samenwerkuur te kiezen. Hiervoor kunnen leerlingen gebruikmaken van de moderne mediatheek van Het Rhedens Rozendaal.

Eigentijds leren
Het aanbieden van keuzevakken doet een beroep op de nieuwsgierigheid, zelfstandigheid en creativiteit van leerlingen. Uitgangspunt is dat leerlingen beter en gemotiveerder leren wanneer zij zich meer eigenaar voelen van hun leerproces. Extra aandacht voor het ene vak, meer zelfstudie voor een ander vak en ook een goed aanbod van extra-curriculaire vakken en activiteiten maken de leeromgeving rijker, actueler en op maat.

Meer weten? Lees onze flyer!

ECS_8549
Nieuws

Het Rhedens is een school voor iedereen, die bekend staat om de fijne sfeer en persoonlijke aandacht. Een school waar ontzettend veel gebeurt. Regelmatig plaatsen we daarover korte nieuwsberichtjes. Veel leesplezier!

194