Nieuws
`
HomeNieuwsModel European Parliament 2021

Model European Parliament 2021

Het Model European Parliament (MEP) is een simulatie van het Europees Parlement voor Europese scholieren. Het biedt jongeren uit de hoogste klassen van het vo de mogelijkheid ervaring op te doen met het bedenken van oplossingen voor grensoverschrijdende problemen binnen de Europese Unie.

Schoolconferentie
Maandag 17, dinsdag 18 en donderdag 20 mei volgen leerlingen van Het Rhedens Rozendaal de MEP schoolconferentie online vanuit Dudok in Arnhem. Deze schoolconferentie vormt het eerste onderdeel van het Model European Parliament en dient tegelijkertijd als voorronde voor de provinciale MEP-conferenties.

Politiek bewustzijn jongeren
Het MEP bestaat al sinds 1990. De oprichtster, mevrouw B.J. van Sminia-Meijerink, had als doel jongeren aan het denken te zetten over de vraag: 'Wat betekent het om Europeaan te zijn?'. Om dit te bereiken, koos zij ervoor om met de Stichting Model European Parliament Nederland én enthousiaste docenten uit alle provincies, simulatiezittingen van het Europees Parlement te organiseren. Door middel van deze zittingen wilde zij jongeren een beter inzicht geven in het Europese integratieproces en de werking van de Europese Unie en bij hen een politiek bewustzijn kweken.

Meer informatie? Kijk dan eens op de website van MEP Nederland.

ECS_8549
Nieuws

Het Rhedens is een school voor iedereen, die bekend staat om de fijne sfeer en persoonlijke aandacht. Een school waar ontzettend veel gebeurt. Regelmatig plaatsen we daarover korte nieuwsberichtjes. Veel leesplezier!

194