Nieuws
`
HomeNieuwsIn Memoriam

In Memoriam

Jeannette Jansen Hendriks

Een hartelijke, eerlijke, enthousiaste, behulpzame, belangstellende, warme vrouw met een groot hart voor zowel leerlingen als collega’s. Zo hebben wij Jeannette leren kennen in de afgelopen twee schooljaren. We kunnen het nog niet bevatten, maar onze lieve collega Jeannette Jansen Hendriks is niet meer in ons midden. We zijn erg verdrietig om haar plotselinge overlijden.

Bij haar sollicitatie in 2018 werd direct duidelijk dat Jeannette een plaats verdiende binnen onze school: een docente in hart en nieren en bovenal een levenslustig, positief mens. Na jarenlang in Amsterdam gewoond en gewerkt te hebben, verhuisde ze samen met haar man naar Vorden, alwaar zij, zoals ze zelf beschreef, de laatste jaren van haar werkzame leven langzaam naar het ‘Zwitserlevengevoel’ wilde toewerken. Op het boerderijtje in de Achterhoek zagen ze een mooie toekomst voor zich met elkaar, omringd met veel dieren. Vrij recentelijk was ze ook nog oma geworden; vol trots en enthousiast maakte ze collega’s deelgenoot van deze rijkdom.

Als Jeannette op school was, dan was ze gedreven en actief met haar vak bezig. Voor de leerlingen was ze een fijne en makkelijk benaderbare docent, ze voelden zich door haar gezien en gekend. Ze verwelkomde elke leerling persoonlijk in haar les. Vanuit een positieve invalshoek gaf ze hen de ruimte om te groeien. Collega’s konden op haar rekenen. Binnen de vakgroep leverde ze een waardevolle bijdrage. Ze werd alom door collega’s gewaardeerd en gerespecteerd.

Een noodlottig ongeval maakte abrupt een einde aan al haar plannen. Donderdag 20 augustus raakte ze ernstig gewond na een val van haar paard. Vrijdag 21 augustus is ze in de vroege avond overleden.

Een prachtig mens is ons ontvallen. We denken met warme gevoelens aan Jeannette. We zullen haar erg missen.

Onze gedachten en gevoelens van medeleven gaan uit naar haar man, kinderen en kleinkind.

ECS_8549
Nieuws

Het Rhedens is een school voor iedereen, die bekend staat om de fijne sfeer en persoonlijke aandacht. Een school waar ontzettend veel gebeurt. Regelmatig plaatsen we daarover korte nieuwsberichtjes. Veel leesplezier!

194