Nieuws
`
HomeNieuwsHet Rhedens wint algenreactor design challenge universiteit Wageningen

Het Rhedens wint algenreactor design challenge universiteit Wageningen

Wie maakt de beste en vooral de eenvoudigste reactor om algen te kweken? De universiteit Wageningen daagde vwo’ers uit tijdens een ontwerpwedstrijd. Uiteindelijk ontwikkelden leerlingen van Het Rhedens Dieren de beste algenreactor. 

De druk op de beschikbaarheid van grondstoffen neemt toe. Fossiele brandstoffen worden steeds duurder en raken uiteindelijk op. Het is daarom belangrijk dat er steeds meer gebruik wordt gemaakt van afvalstoffen en hernieuwbare grondstoffen voor de productie van brandstof, chemicaliën en materialen. Een van de grondstoffen die hiervoor gebruikt kunnen worden, zijn algen.  

Tijdens het maken van de algenreactor, maakten de leerlingen van Het Rhedens Dieren slim gebruik van beschikbare technologie, waaronder pompen en sensoren. De constante beweging waarvoor werd gezorgd én de temperatuur van het water, bleken goede keuzes. Tijdens de tweede fase groeide de algenpopulatie gestaag. 

De vakjury van de Universiteit Wageningen keek kritisch naar de diverse reactoren die door verschillende scholen waren gebouwd en door de leerlingen werden gepresenteerd. Na beraad werd de reactor van leerlingen van Het Rhedens Dieren door de jury uitgeroepen tot winnaar van de Challenge. Het oordeel van de jury luidde eensgezind dat zij goed hadden nagedacht over het design en optimaal gebruik hadden gemaakt van de technische mogelijkheden.

Foto: de winnende algenreactor

ECS_8549
Nieuws

Het Rhedens is een school voor iedereen, die bekend staat om de fijne sfeer en persoonlijke aandacht. Een school waar ontzettend veel gebeurt. Regelmatig plaatsen we daarover korte nieuwsberichtjes. Veel leesplezier!

194