Nieuws
`
HomeNieuwsHet Rhedens Dieren denkt mee met gemeente Rheden

Het Rhedens Dieren denkt mee met gemeente Rheden

Tijdens de projectweek brachten leerlingen van Het Rhedens Dieren een bezoek aan de oude turnhal in Ellecom. Dit bijzondere gebouw is in 1942 gebouwd en bij het grondwerk waren veel Joodse dwangarbeiders betrokken.

Bestemming oude turnhal
De gemeente is op zoek naar een nieuwe bestemming voor het pand en daar hebben onze leerlingen over nagedacht. Er kwamen veel creatieve ideeën naar voren en de vijf beste groepen hebben dit aan de heer Budel, wethouder Jeugd en Erfgoed van de gemeente Rheden, gepresenteerd.

Creatieve ideeën leerlingen
Marc Budel wethouder Jeugd en Erfgoed was aangenaam verrast door de diversiteit aan ideeën en de creativiteit van de leerlingen. De ideeën waren onder meer: een restaurant, een veilige plek voor jongeren met huiswerkmogelijkheden, een indoor skatepark, een McBots (combinatie van McDonalds en botsauto’s) en een museum. 

De gemeente is echter geen eigenaar van het pand maar vindt het wel belangrijk dat deze monumentale hal op een goede manier gebruikt en bewaard wordt. Daarom worden de plannen gebundeld en doorgestuurd naar de eigenaar van de turnhal. 

ECS_8549
Nieuws

Het Rhedens is een school voor iedereen, die bekend staat om de fijne sfeer en persoonlijke aandacht. Een school waar ontzettend veel gebeurt. Regelmatig plaatsen we daarover korte nieuwsberichtjes. Veel leesplezier!

194