Nieuws
`
HomeNieuwsGouden schoolkantineschaal voor De Tender

Gouden schoolkantineschaal voor De Tender

Praktijkschool Het Rhedens De Tender heeft de gouden Schoolkantine Schaal van het Voedingscentrum verdiend. Met deze schaal laat De Tender zien dat haar schoolkantine gezond is ingericht.

Het oog van leerlingen valt meteen op de keuze in gezonde broodjes, groente en fruit. En er is altijd water; er is een watertappunt, er worden waterflesjes verkocht in de drankautomaat én er zijn kannen met water met een smaakje. Leerlingen bereiden tijdens kooklessen onder andere smakelijke gezonde broodjes en smoothies, die vervolgens door de leerlingen worden verkocht in de kantine. Zo wordt gezond gedrag in het proces van bereiden tot en met opeten gestimuleerd. 

De Tender heeft de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. De visie erachter: jongeren zijn de toekomst. Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Zij brengen hier immers een groot deel van hun tijd door. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen.  

De Tender vindt het heel belangrijk om mee te werken aan een gezonde generatie. Daarbij werkt de school samen met leerlingen, ouders en andere partijen zoals Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG). Locatiedirecteur Maarten van Minderhout: “Niet alleen voeding maar ook gezond gedrag vinden we belangrijk. Beleefd zijn, elkaar helpen en geen overlast veroorzaken vinden we normaal. Zo hebben we aandacht voor elkaar, en daar voelt iedereen zich prettig bij. “

ECS_8549
Nieuws

Het Rhedens is een school voor iedereen, die bekend staat om de fijne sfeer en persoonlijke aandacht. Een school waar ontzettend veel gebeurt. Regelmatig plaatsen we daarover korte nieuwsberichtjes. Veel leesplezier!

194